Home
xfactor
10 dec 2008
Posted by Menno, and filed under Muziek, Nieuwe media, Overpeinzing

Ken je Sarah nog? Jeweetwel, Sarah van het nummer ‘Labyrint’. Dus niet de Sarah uit de film Labyrinth (1986, Jim Henson), zeg maar.

Sarah (Geels, want zo heet ze) had deze zeer bescheiden hit in 2000. Ik kan me herinneren dat de niet onaantrekkelijke dame breeduit in de media werd gesmeten, compleet met hippe clips, dancemuziek en een voor die tijd vooruitstrevende trendy website, www.sarah.nl. Op dit stukje internet kon je haar videoclips bekijken, muziek luisteren, dagboekfragmenten lezen en zelfs videochatten met de échte Sarah. Als 24-jarige snotneus spendeerde ik redelijk wat tijd met het gluren naar de video’s en de site, want, en laat ik er gewoon eens niet omheen draaien, ik vond Sarah een lekker ding.


Sarah

Als je de URL nu intypt krijg je een foutmelding en ook het Internet Archief geeft niets meer prijs van de oorspronkelijke site. Ja, “groetjes van Sarah”, maar wat heppik daar nu aan?

Wat is er met Sarah gebeurt na de muzikale flops, vroeg ik me laatst af toen ‘Labyrint’ voorbij kwam in mijn iTunes. Het surfen leverde een en ander op.
Sarah, overigens de dochter van Laurens Geels (filmproducent van o.a. Flodder, Amsterdamned, etc.), wist ook wel dat ze het vooral van haar hoofd en lijf moest hebben dus na de slappe dansmuzak volgde al snel een kinky fotoshoot in het fraaie ‘literaire fotoboek’ Heldinnen van Eric van de Elsen en Ronald Giphart. Hierin ook foto’s van o.a. Sophie Hilbrandt, Birgit Schuurman en Carice van Houten.

(kuch, alle foto’s uit het boek zijn hier te zien, kuch).

Sarah kreeg een vriendje, een bekende Nederlander zoals dat hoort (Cas Jansen) en toerde hier en daar wat. Wat ze daarna deed weet ik niet. Ik geloof niemand. Ja, momenteel zingt ze in een coverbandje genaamd Tour de Funk.

Sja, Sarah. Slachtoffer van een mislukte marketingstunt. Geflopt als zangeres en “merknaam”, maar geslaagd als sexy naaktmodel anno 2003. Wie weet maakt ze ooit nog eens comeback. Zou wel geinig zijn. Moet er wel flink gesleuteld worden aan de muziek, want die was om te huilen. Ervaar het voor jezelf op haar MySpace pagina. Kijk ik nog even naar ‘Labyrint’.

Klikkerdeklik…

P.S. Deze dame doet me overigens op alle fronten denken aan Holly Palmer, over wie ik hier al eens schreef. Typisch.

15:53
Tags:
xfactor

23 Responses to “Sarah Geels: Labyrint als carrière”

 1. SdB schreef:

  Mooie pikante foto. Maar wat kijkt ze treurig. Penisnijd?

 2. Steve P schreef:

  Ok, de cd van Sarah zal wel volgens het underground format van de VPRO niet passend zijn, maar om dan meteen te gaan zeiken omdat het gewoon vreselijk goed en commercieel gezien knap is, vind ik simpelweg triest. Dit is gewoon zeiken om het zeiken, Nederland was in 2000 gewoon nog niet klaar voor dit superprodukt. Nu is het te laat, vrees ik.
  Ik hoop dat Sarah Geels met haar oude team snel de draad weer oppakt…

 3. FB schreef:

  Zat net in mijn cd rek te kijken kom ik de cd tegen van sarah, weer is ff geluisterd en vind hem best goed nog van mij kan ze weer is de hoek om komen.
  Alleen de site en alles is weg best jammer want het zijn best leuke nummers!!

 4. Fishmaster schreef:

  Ik snap niet waarom je haar zo de grond in boort. Ken je haar persoonlijk ofzo ? Makkelijk om mensen die je niet kent zo af te kraken. Kan ik met jou ook doen, maareh ik ben geen pot en jij geen ketel die zwart ziet…. Ik vind die cd wel steengoed en mis Sarah. Ieder zijn mening.

 5. ChriZ schreef:

  Ik hoop dat het goed gaat met haar. Ik heb haar “ontdekker” Erik Corton gekend en die wist echt wel wat ie deed. Ik sta nog steeds achter Sarah (maar ik ben dan ook niet zo’n opgever als ik iets ECHT goed vind…) en hoop dat ze het pad neemt wat haar het beste schikt. Ieder z’n ding toch? Sarah, ik draai jouw plaat nog steeds met veel plezier!

 6. bert schreef:

  De cd van Sarah – wat ik wil vind ik juist 1 van de betere nederlandstalige cd’s allertijden!

 7. Dino schreef:

  Ik hou ab-so-luut niet van nederlandstalige muziek, maar de CD van Sarah draai ik nog steeds met veel plezier. In mijn opinie juist één van de weinige talenten die Nederland heeft !!!!!!!!!! Jammer dat er niet een echte producent is die Sarah weer oppikt.

 8. Willem schreef:

  Ik snap niet dat je (een dikke anderhalf jaar geleden, maar goed) de moeite neemt om zo’n zeikerig stukkie over iemand te schrijven. Als het niet je ding is schrijf er dan niet over man, who cares what you think.

 9. Roy schreef:

  beetje zuur stukje, menno…maar oke het is dan ook slechts een mening. toeval wil dat ik vanochtend wat oude cd’tjs in de speler heb geladen. Het derde cd’tje was die van Sarah..en die gaat er voorlopig niet uit. Al surfend lees je overal reacties van mensen die deze cd toch erg goed vinden, alleen leerden die mensen de cd pas kennen jaren nadat deze is uitgegeven.beetje jammer weer.
  Mocht er een producer opstaan die weer een nieuw album met deze dame wil maken dan is het goed mogelijk dat de belasting aangifte van die persoon behoorlijk verhoogd wordt. Absoluut potentieel voor nog een (dit keer echt) hit-album….grtz

 10. maart schreef:

  Heeft iemand een kopie van de cd van sarah. of weet iemand waar ik hem kan kopen.

 11. John schreef:

  Reactie op Maart

  De CD is nog te koop via http://www.fonos.nl/winkel/product/sarah-wat-ik-wil

 12. Jon schreef:

  Na, vind je stukje wel reëel
  Nice

 13. Sjon schreef:

  sarah zou idd gewoon weer eens een nl talig plaat moeten maken in de stijl van ‘toen’en zeker weten dat het nu wel aanslaat..the time is right, rob stenders (3fm) heeft niet zo lang geleden aandacht aan haar besteed ivm de zero’s , kijk hier

  [Stenders Late Vermaak] Hoe is het met: Sarah Geels (Laat me gaan)

  http://www.youtube.com/watch?v=WAtKsR57LnI

 14. eric schreef:

  Ik kende haar helemaal niet maar heb Tour de Funk deze week een paar keer mogen meemaken in Val Thorens tijdens de Dutchweek. Dat is absoluut geen vreselijk coverbandje zoals jij wil doen voorkomen. Ze zijn vreselijk goed en speelden de tent helemaal plat…goede zanger, goede muzikanten en Sarah staat haar mannetje heel goed…top band en een aanrader voor ieder feest!! Ik ben benieuwd wat Menno zoal heeft gepresteerd in het leven!?

 15. Leo schreef:

  Sarah heeft een mooie strot en bijzondere nummers, als social media girl haar tijd ver vooruit. Muziek is en blijft persoonlijke smaak Menno. Ik ga bijvoorbeeld graag met de lift op en neer vanwege de liftmuziek.

 16. Willem Webbink schreef:

  Sarah Wat Ik Wil heb ik gekocht in 2000 (slipcase). Vond toen erg goed. Raakte mijn hart, deed mij dansen. Daarna regelmatig gedraaid en draai nog steeds tot op vandaag… en vind nog steeds erg goed. Houd niet altijd van Nederlandstalig, maar deze is er een, die wel kan! Muziek en sfeer altijd goed. Favoriet Vuur en Water. Beste Sarah waneer weer?

 17. Rick Sonnenveld schreef:

  Opnieuw uitbrengen die CD, aangevuld met wat nieuws. Je ziet aan Glennis Grace dat het kan !

 18. Sacha schreef:

  Oh dat vreselijke nummer met die suffe tekst was ik gelukkig vergeten! Jammer, ik vind haar stem wel mooi maar die vreselijke sekspoesact (daar hadden we er toen al zoveel van) en dat housige lounge deuntje doen haar stem echt tekort.

 19. Karen schreef:

  Heb de cd van Sarah dubbel; staat op Marktplaats.

 20. zmooc schreef:

  “wist ook wel dat ze het vooral van haar hoofd en lijf moest hebben dus na de slappe dansmuzak volgde al” ???

  Zo zou ik het toch niet willen noemen. Een van de beste Nederlandstalige producties in zeeeeer lange tijd. Wellicht was de wereld er nog niet klaar voor…

  Zo jammer dat de CD nergens meer te verkrijgen is…

 21. Maarten schreef:

  voor de liefhebbers van deze zogenaamde slappe dance muzak: uit het stenders late vermaak interview van laatst is een radio optredentje gerold waar sarah met haar toenmalige live band zal spelen! vrijdag avond tussen 23.00 en 00.00!

 22. Michiel schreef:

  Flash forward… Weer jaren later wordt de cd van Sarah nog steeds graag gehoord! Heerlijke plaat die de tand des tijds prima heeft doorstaan.
  Ik luister er nog graag naar.

 23. Richard schreef:

  Ik heb niets met Nederlandstalige muziek, maar toen ik het nummer ‘Ik laat me gaan’ in 2000 voor het eerst hoorde, was ik gelijk om. Het nummer is prachtig gemaakt en wordt gezongen door een prachtige meid met een mooie stem. Ik was helemaal gek van haar website en haar imago. Ik heb haar singles en CD toen via haar website gekocht maar helaas bleef het bij 1 CD. Terugkijkend was ze haar tijd VER vooruit, qua imago maar ook qua muziekproductie. Hele hoge kwaliteit allemaal en ik draai hem 19 jaar later nog vaak. En dat zal ik naar verwachting nog lange tijd blijven doen.

Leave a Reply

 
xfactor
Dit is de webstek van Menno Kooistra. Alles wat zich binnen de digitale muren van Mennomail.nl afspeelt is beveiligd door deze jongen: ©.