Home
xfactor
7 mrt 2007
Posted by Menno, and filed under Overpeinzing, Strip

“Wat is je favoriete plaat, Menno?” vroeg Radio 3FM DJ Michiel Veenstra mij vanochtend.

Ik dacht diep na, terwijl Arbeidsvitaminen aan de andere kant van de lijn mijn antwoord afwachtte. Blijf ik in mijn rol als redacteur en promotor van de horrorstripbundel Bloeddorst, waarvoor ik in de radio-uitzending zou komen, en kies ik voor Iron Maiden met het snoeiharde ‘Number of the Beast’ of geef ik het antwoord dat ik vaker geef als de meer zachtaardige Menno en kies ik voor mijn held David Bowie met het nummer ‘Lady Grinning Soul’?
Ik ging voor het eerste en vroeg keihard de duivelsbalade van Iron Maiden aan. Na enig overleg met de redactie liet Michiel mij weten dat het daarvoor toch echt iets te vroeg op de dag was. “Zouden niet alle luisteraars waarderen”. Jammer, maar helaas. Dan toch maar de wonderschone chanson van mr. Bowie. Kan de man tenslotte ook niet verloochenen…

Dat afgehandeld te hebben was het tijd voor het echte werk. Ik werd even in de wacht gegooid en hoorde de radiouitzending nu ietwat vertraagd door mijn telefoon. Een paar seconden later werd ik de uitzending ingeslingerd en voor ik het wist was ik aan het raaskallen over Bloeddorst, diens tekenaars, horror en de presentatie. Een vreemde ervaring, ietwat eng (hoeveel mensen luisteren wel niet naar deze radio uitzending?) maar vooral supercool.

Vitaminen

Michiel Veenstra is een gepassioneerd stripliefhebber en in het bijzonder van Disney. Mooi voor hem dat Maarten Janssens, in het dagelijks leven o.a. tekenaar van Duckjes, Broer Konijntjes en Rakkers, met drie pagina’s zombiehorror én de Bloeddorst covergirl goed vertegenwoordigt is in de bundel. Bloeddorst wordt deze hele week weggegeven in Arbeidsvitaminen, wat natuurlijk hele mooie reclame is. Hieronder het fragment:

[audio:http://www.mennomail.nl/bloeddorst/arbeidsvitaminen.mp3]
22:19
Tags:
xfactor

Leave a Reply

 
xfactor
Dit is de webstek van Menno Kooistra. Alles wat zich binnen de digitale muren van Mennomail.nl afspeelt is beveiligd door deze jongen: ©.