Home
xfactor
21 aug 2007
Posted by Menno, and filed under Bowie, Horror, Muziek, Nieuwe media

Toen ik nog fanatiek en bijna obsessief David Bowie fanaat was, hield ik, met de komst van betaalbaar internet, uiteraard ook een website over de man bij. Stationtobowie heette het en was voornamelijk bedoeld voor mede-fans en het uitwisselen van bootlegs. Toen ik 400 bootlegs wel voldoende vond en het Bowie fanatisme langzaam aan wegebde, stopte ik met de site. We schrijven 2003. De site bestaat overigens nog steeds en wordt gehost door een Amerikaanse Bowie-vriend van toen.

Logo Stationtobowie

Op stationtobowie linkte ik ook naar websites waar je gratis en voor niks zeldzame en live Bowie-tracks kon downloaden. De filesharing programma’s stonden redelijk in de kinderschoenen, dus men moest het begin jaren ’00 nog hebben van digitale opslag websites. Op deze pagina’s kon je inloggen en je shit dumpen. Foto’s, documenten en muziek. Anderen konden deze vervolgens (met een snelheid zo traag als dikke poep) downloaden. Zo heb ik tientallen bootlegs binnengehaald. Eén van die sites heette Myspace.com. Jaha, je leest het goed.

Myspace

Myspace, de opslagruimte hield op te bestaan in 2001 en kreeg in 2003 zijn huidige functie, namelijk dat van een virtuele gemeenschap. Met succes, want in 2005 werd het verkocht voor het luttele bedrag van 580 miljoen dollartjes. Momenteel is het een van de populairste websites ter wereld en betekende het een flinke schop in de goede richting voor bands als The Arctic Monkeys en zangeres Lily Allen, maar ook filmmaatschappijen en kunstenaars ruiken faam en succes.

Je begrijpt, ik kon niet achterblijven en heb sinds een paar weken ook een pagina op MySpace. Dat wil zeggen, één voor mijn geesteskindje Bloeddorst. Puur om de wereld te verwittigen van de Nederhorrorstrip en eens te ruiken aan de internationale horror- en kunstenaarsscene. En ik moet zeggen, het snijdt hout. Ik krijg positieve en stimulerende mails en berichten uit alle hoeken van de aardkloot en verbaas me nog steeds over het enorme aantal stripmakers, illustrators en kunstenaars, om nog maar te zwijgen over de vele zieke horrorfreaks! Ik zou zeggen, neem eens een kijkje op Myspace. En neem mijn site als startpunt. Je zult zien dat je verdwaald in een nieuwe digitale wereld en van de ene interessante persoon naar de andere. Het overkwam mij tenminste. Naast nieuwe contacten, heb ik nieuwe muziek leren kennen, maar bovenal de meest prachtige prenten en illustraties van getalenteerde mensen.

Nou ja, het hoeft niet hoor. Kijk dan maar even naar wat voorbeelden die ik tegenkwam op Myspace. Het heeft mijn artistieke leventje in elk geval weer wat verrijkt.

Isabelle (2006) - Audrey Kawasaki
Isabelle (2006) – Audrey Kawasaki

David Hartman
David Hartman

Aleksi
Aleksi

Chris Reccardi
Chris Reccardi

0:40
Tags:
xfactor

3 Responses to “MijnRuimte”

 1. Maurice schreef:

  Nieuwsgierig als ik ben, ben ik ook even gaan kijken. Ontzettend gave tekeningen op die Myspace van je Menno!
  En bovenstaande zijn zeker briljantjes van de bovenste plank.

 2. Mike's Webs schreef:

  Ben benieuwd hoe het met Bowies eigen site staat tegenwoordig. Al een tijd niet meer geweest eerlijk gezegd.

 3. Mvdw schreef:

  ik vind het allemaal even ja/nee/geen mening.

Leave a Reply

 
xfactor
Dit is de webstek van Menno Kooistra. Alles wat zich binnen de digitale muren van Mennomail.nl afspeelt is beveiligd door deze jongen: ©.