Home
xfactor
5 nov 2007
Posted by Menno, and filed under Overpeinzing

Dodo

Dit is Dodo, mijn kat. Vandaag is-ie, met zijn 4 jaren, op kamers gegaan.
Toch wel met een brokje in de keel afscheid van hem genomen toen hij zich installeerde op zijn nieuwe stek, gelukkig op steenworpafstand van mijn huis.

Dodo was een prachtkat. Nieuwsgierig, eigenwijs, dominant, grappig en recalcitrant. Stuk voor stuk eigenschappen die me aanspreken in een huisdier. Helaas dachten de andere drie katten hier in huis daar anders over en dus moest er een nieuw huis voor Dodo gezocht worden. Na een lange zoektocht maakt Dodo nu het leven van muizen in een winkel onveilig. Een waar paradijs voor hem. Tevens kan-ie straks in bomen klimmen en krijgt-ie de hele dag aandacht van personeel en klanten.

Dodo, vernoemt naar het relatief onbekende nummer van Bowie, ‘Dodo’ (luister), was sinds 2003 zeer aanwezig in mijn leven en zorgde voor leven in de brouwerij hier in huize Kooistra. Hij was een geweldige inspiratiebron voor mijn Over Gepeins-reeks van een tijd geleden,

Over Gepeins 2005

en hier in een gastcartoon van Margreet de Heer,

Gastcartoon Margreet de Heer

Nu is-ie niet meer in huis. De rust zal weer wennen zijn. Maar het mooie is…hij is niet dood en ik kan ‘m, springlevend als hij is, zo vaak opzoeken als ik wil!

0:48
Tags:
xfactor

6 Responses to “Another Dodo”

 1. Scedan schreef:

  Wat een moedig besluit Men. Het moet een schrale troost voor je zijn dat Dodo nu vermoedelijk een leven als een luis in een kattenvacht krijgt.
  En wie weet, springt hij op een goede dag vanuit die boom voor je huis, op je balkonnetje om even te laten weten dat het idd een goed besluit was…………

 2. Aukje schreef:

  Was een prachtkat, ís een prachtkat!
  Het is alsof een relatie is uitgegaan en je daarom ontzettend graag wil weten wat hij doet. Ik had de hele week wel bij hem willen zitten om te kijken wat ‘ie allemaal uitspookt. En eerlijk is eerlijk, het is zelfs voor mij wennen in huis… het eerste wat ik dacht toen ik vanmorgen wakker werd was, ‘wat zou Dodo nu doen?’

 3. Mvdw schreef:

  Die kat gaat gewoon vet all-inclusive club-Med ‘ en daar!
  Zoals een groot filosoof al eens zei:
  Dat is die shit!

  Goed bezig!
  Holly moet zich voelen als de inwoners van Serajewo in 1995, als ik de verhalen mocht geloven.

 4. nienke schreef:

  Hee Men,
  Ik kan me wel voorstellen dat het even slikken was. Welke winkel woont ie, dan kan ik hem nog een keer opzoeken!

 5. Janna schreef:

  Mooie foto!

 6. Cilla schreef:

  Zucht….mijn lievelingskat is net overleden. Vreselijk verdrietig iedereen hier. Overreden door een auto. het best was nog maar nul. De andere drie zitten nu wel weer prettiger in hun vel. En ze besnuffelen de nieuwe aanwinsten met veel minder argwaan dan onze lieve jonge tiran. De nieuwste aanwinsten zijn een broertje en zusje van een of andere boerderij. Ik wilde alleen het redelijk tamme poesje meenemen, maar de boerin keek me zo smekend aan of ik het mannetje ook niet mee wilde nemen. Dat beestje zit nu al twee dagen onder de bank. Tips zijn welkom. Maar fijn om te lezen dat er meer mensen zijn met heel veel katten in huis.

Leave a Reply

 
xfactor
Dit is de webstek van Menno Kooistra. Alles wat zich binnen de digitale muren van Mennomail.nl afspeelt is beveiligd door deze jongen: ©.