Home
xfactor
14 nov 2007
Posted by Menno, and filed under Bowie

 Bowie mugshot

Kijk nou. Twee nimmer vertoonde foto’s van David Bowie. Sinds een paar dagen opgedoken op de intrigerende ‘mughots’ website The Smoking Gun. Bowie, hier 29 jaartjes jong, werd samen met vier vrienden, waaronder ons aller Iggy Pop, gearresteerd voor het bezit van drugs. Een half pond marihuana, om precies te zijn. Foei, dacht de politie en sloeg de thin white duke in de boeien. Ze moesten eens weten hoeveel kilo’s coke de man reeds weggesnoven had.

Deze foto’s zijn gemaakt op 25 maart 1976. Dat is precies 62 dagen voor de geboorte van ondergetekende. Iets later, op 13 mei, gaf Bowie zijn allereerste optreden ever in Nederland. In ‘Ahoy. Het concert maakte deel uit van zijn ijzersterke Station to Station Tour, waarna Bowie -op het dieptepunt van zijn drugsverslaving- zich terugtrok in Berlijn om af te kicken. Muzikaal resulteerde dat in de ‘Berlijn trilogie’, zie mijn analyse van album 1, ‘Low’, hier.

Leuk detail: de originele prent wordt momenteel geveild op eBay. Alle opbrengst gaat naar de zieke broer van de huidige eigenaar. Laatste bod: 1175 dollar door ene l***e.

 Update: de kiek is uiteindelijk weggegaan voor 2556 dollartjes.

3:07
Tags:
xfactor

One Response to “Smile!”

  1. Mike's Webs schreef:

    Zo zie je maar dat een beetje loos politiewerk toch nog een aardig bedrag kan opleveren 🙂

Leave a Reply

 
xfactor
Dit is de webstek van Menno Kooistra. Alles wat zich binnen de digitale muren van Mennomail.nl afspeelt is beveiligd door deze jongen: ©.