Home
xfactor
7 dec 2007
Posted by Menno, and filed under Concert, Muziek, Strip

Suddenly…was ‘ie er weer.

Suddenly

Billy Ocean, de hitmachine uit de jaren ’80. Na een radiostilte van weet ik veel hoeveel jaar is de man terug. Dat moest ik meemaken! Het druiperige ‘Suddenly’ op herhaling. Evenals de klassiekers ‘When the going gets tough’ en ‘Get out of my dreams’. Mijn all time favorite was altijd ‘Loverboy’. Gewoon een cool nummer. Komt ook door die vette science fiction clip. Beetje als de kroegscène in Star Wars (IV).

Vanavond speelde hij in Paradiso. En om je een indruk te geven van de Billy van nu:

Billy nu

Rastafari! Maar afgezien van deze drastische andere look is zijn stem nog immer hetzelfde en ook de liedjes zijn nog even glad. Billy zelf is een genot om naar te kijken. Wat een lol heeft de man. Wat wil je, na bijna twintig jaar! De 57-jarige soulpopper springt en danst op het podium met constant die enorme smile op zijn gezicht. De dreads vliegen heen en weer. Hij maakt grapjes en sjanst met de dames vooraan. En zoals het een rastafari betaamd, begon hij over de coffeeshops in Amsterdam. Nu doet bijna elke artiest dat in Amsterdam, maar Billy lust er oprecht wel pap van. Hij wilde er eigenlijk wel gelijk heen. Toen hem echter een verse joint uit het publiek werd aangeboden bedankte hij toch maar vriendelijk.

Sja, wat zal ik zeggen. Het was leuk om Billy eens live te zien, maar muzikaal kon het me niet boeien. De nummers zijn lang en eentonig. Het reggae uitstapje was wel weer leuk de band speelde gewoon goed, maar op een gegeven moment verlies ik mijn aandacht. Pas toen de bekende hits langskwamen, had ook ik écht lol. Maar Billy is ook niet gek en stelde dit tot het eind uit. En dan, hoppa, ook gelijk alle vier achter elkaar: Suddenly, Loverboy, When the going gets tough en Get out of my dreams.

Nou, vooruit. Een beeldverslag:

1:31
Tags:
xfactor

7 Responses to “Plotseling”

 1. Aukje schreef:

  Die man heeft de jaren ’80 nimmer verlaten! Een ritje terug in de tijd.

 2. Mike's Webs schreef:

  “Wat wil je, na bijna twintig jaar! De 27-jarige soulpopper springt en danst op het podium met constant die enorme smile op zijn gezicht.” Lees ik het verkeerd, of is Billy op 7-jarige leeftijd begonnen met zingen? Heeft ie wel een oude kop gekregen (ondanks de jeugdige dreads) 🙂

 3. Mennomail schreef:

  Grapjas! Ik bedoel na bijna 20 jaar niet optreden te hebben.

 4. Mike's Webs schreef:

  (Zet het muggenziften nog even voort:) Ah, maar je schrijft dat hij 27 is. Dat bedoelde ik.

 5. Mennomail schreef:

  Echt niet!

 6. Mike's Webs schreef:

  Wauw, die is wel heel snel dertig jaar ouder geworden. 😉 Inderdaad very suddenly!

 7. Robert schreef:

  Heeft hij red light spells danger ook gezongen? Vind ik persoonlijk een van z’n beste hits

Leave a Reply

 
xfactor
Dit is de webstek van Menno Kooistra. Alles wat zich binnen de digitale muren van Mennomail.nl afspeelt is beveiligd door deze jongen: ©.