Home
xfactor
21 feb 2008
Posted by Menno, and filed under Nieuwe media

Jij al netvibes?

Netvibes is een webapplicatie waarmee je een persoonlijke webpagina kunt bouwen. Helemaal Web 2.0!
Verdomd handige gadget die je -als je wilt- als startpagina kunt instellen en kunt vullen met enkel inhoud die jij leuk vindt. Via een interactief stukje Javascript (AJAX) maakt de site gebruik van ‘modules’, soort ‘widgets’, die je naar believen kunt toevoegen. Zo kun je jouw pagina naast een zoekveld bijvoorbeeld vullen met een weersverwachting, nieuws headlines, een tv-gids, google maps, een reisplanner, je webmail, enz. enz. Je kunt inmiddels kiezen uit duizenden modules. En je kunt ook nog eens je eigen kleurtjes en achtergrond kiezen. Gekkenhuis!

Netvibes

De meerwaarde voor mij is de RSS functie. Nu had ik al een feedreader op mijn computer, maar die beviel niet. Hij was traag en de inhoud werd vaak niet juist weergegeven. In Netvibes kun je de RSS feeds van voor jou interessante weblogs en sites toevoegen, welke keurig onder elkaar worden weergegeven. Je kunt ze bijvoorbeeld ook onder diverse tabbladen plaatsen.

Wat je ook kunt toevoegen is Twitter, maar daar heb ik niets mee. Wie kan mij vertellen wat daar de meerwaarde van is? Wat is er boeiend aan de mededeling van Pietje die zegt dat hij een kop koffie gaat zetten. Of Marietje die een nieuwe telefoon heeft gekocht? Is het niet gewoon een omslachtige manier van chatten?

Hoe dan ook: Netvibes! Tip van de dag.

12:55
Tags:
xfactor

5 Responses to “Netvibes”

 1. Mike's Webs schreef:

  Tuurlijk gebruik in Netvibes! Feed-it baby!

 2. Janna schreef:

  Twitter is wat dat betreft niet anders dan het ‘gewone’ bloggen 😉

 3. Mike's Webs schreef:

  @Janna: Niet helemaal met je eens. Twitter is het zogenaamde microbloggen. Een bepaalde groep Twitteraars laat elkaar constant weten wat ze aan het doen zijn, waar er wat te beleven valt, etc. Kleine blogboodschappen. Ik ken een paar grote fans van het twitteren, die elkaar geregeld op borrels bezoeken. Ze hebben mij nog niet kunnen overtuigen om mee te doen. Ik vond klassiek bloggen leuk genoeg.

  PS: de “in” van mijn vorige reactie moet natuurlijk “ik” zijn.

 4. Janna schreef:

  Zoals je wel merkt zit in het woord microblogging, je raadt het zeker al, blogging. Het is, in mijn ogen, een mix tussen chatten en bloggen.
  Ik ben ooit begonnen om te kijken wat het nou precies is. Toen kwam ik erachter dat er heel veel mensen uit de media en marketing wereld op zitten. Ja ik weet wie er op het moment koffie drinken of in de trein opweg naar het werk zitten, maar gezien mijn huidige opleiding is het voor mij een handig tooltje om mee te netwerken.

 5. Mike's Webs schreef:

  @Janna: ik vind twitter meer een vorm van groeps sms: de berichten kunnen niet langer zijn dan 140 tekens. Het is voor een beperkte groep (hangt een beetje van je twitter-groepje af). Daarom kan ik me niet helemaal vinden in je uitspraak dat het Twitter niet anders is dan het gewone bloggen.

  Maar het lijkt me inderdaad een handige tool om te netwerken binnen media en marketing. Ik geloof echter niet dat twitter zal aanslaan bij een groter publiek.

Leave a Reply

 
xfactor
Dit is de webstek van Menno Kooistra. Alles wat zich binnen de digitale muren van Mennomail.nl afspeelt is beveiligd door deze jongen: ©.