Home
xfactor
1 jan 2009
Posted by Menno, and filed under Actualiteit

Hatseflatse. Was ‘m weer. Tweeduizendacht. Wie had dat kunnen denken acht jaar geleden. Weet je nog? 2000? Dat was me der wat. Offeh…2002. Komst van de euries. Gekkenhuis. Over één jaar hebben we het vervolg van Kubrick’s 2001 te pakken, 2010. En dan nog eens twee jaar en de wereld gaat naar de filistijnen. 2012, this is the end, beautiful friend, zeg maar.

Maar tot die tijd zijn we hier nog even. En 2009 wordt natuurlijk een hartstikke leuk jaar. Túúrlijk. Niemand gaat dood, iedereen doet aardig tegen elkaar, bebloede handen schudden elkaar de vrede en dat soort zaken. Zou gaaf zijn. Maar laten vooral ook eerlijk zijn. Komende 12 maanden zijn niet makkelijk.

We hebben de kredietcrisis. Die gaan we voehoelen! Werkloosheid in Holland zal stijgen. Respectabele Bekende Nederlanders zullen van hun voetstuk vallen. Er zullen kleurrijke en gewaardeerde mensen zijn die ons gaan verlaten. Jagen op de eeuwige jachtvelden enzo. Wereldwijd zullen oorlogen woeden. Aanslagen gepleegd, dorpen verbrand, vrouwen verkracht. Hee, dat is dagelijks aan de orde, dus waarom zou dat in 2009 niet worden voortgezet ? Sterker: dit zal tot in de lengte der dagen blijven duren. De mens leert toch niet van zijn fouten. Ik denk dat die conclusie toch wel getrokken mag worden zo langzamerhand? We zijn een stelletje ongeregeld met elkaar. Rot tot het bot, want we willen altijd meer. Geloof, land of macht uitbreiding. Dagelijkse koek. Koste wat het kost. Tot we kaputt zijn.

Maar goed. Tot die tijd gaan we der weer tegenaan en zien wel waar het schip strand. Ja toch? Ik zal mijn steentje aan de maatschappij in elk geval weer met alle plezier bijdragen en ik zie je wel weer on the road. Zet ‘m op!

Heb een mooi jaar!

(Foto genomen op Nieuwmarkt, 00:35 uur)
23:41
Tags:
xfactor

6 Responses to “Gaan we weer!”

 1. brasikurtz schreef:

  ook een mooi jaar met aukje en de katten!

 2. SdB schreef:

  Creatief omgaan met de levenswanhoop als opgave voor het nieuwe jaar lijkt mij een goed streven. Ik onderstreep de onderstaande woorden van Robert Allen Zimmerman en wens jou (jullie) veel inspiratie en wijsheid

  Praise be to Nero’s Neptune
  The Titanic sails at dawn
  And everybody’s shouting
  “Which Side Are You On?”
  And Ezra Pound and T. S. Eliot
  Fighting in the captain’s tower
  While calypso singers laugh at them
  And fishermen hold flowers
  Between the windows of the sea
  Where lovely mermaids flow
  And nobody has to think too much
  About Desolation Row

 3. Mike's Webs schreef:

  Mooi gezegd, Menno! En de beste wensen had je al van me:)

 4. Menno schreef:

  Wauw, SdB, dat is wel heel mooi! Welk lied van Bob is dat?

 5. karin r. schreef:

  klinkt hoopgevend, menno! 😉

  gewoon vooruit met de geit. jij ook veel plezier en creativiteit in 2009!

 6. Rutger schreef:

  Jahaa, dat 2002! Dat waren nog eens tijden! 😉

Leave a Reply

 
xfactor
Dit is de webstek van Menno Kooistra. Alles wat zich binnen de digitale muren van Mennomail.nl afspeelt is beveiligd door deze jongen: ©.