Home
xfactor
29 apr 2009
Posted by Menno, and filed under Film, Horror, Zombies

In december van het vorige jaar kondigde ik de film Dead Snow aan. Een Noorse film met nazi-zombies. Dat ik er naar uit keek enzo. Zojuist heb ik ‘m eindelijk gezien. En ik kan je zeggen na een week Imagine festival waar ik enkel slappe horrorfilms zag, was Dead Snow een verademing!

Wat een heerlijk niemendalletje dat uitblinkt in originele cliché’s. Authentiek, puur en eerlijk pleurt regisseur Tommy Wirkola alles uit de kast om het flinterdunneverhaal moddertjevet te maken. Goeie spanningsopbouw, de juiste inktzwarte humor, brute kills en rondvliegende ledematen tot de sneeuw helemaal rood is.

Een film om naar uit te kijken, beste lezer. Nazi zombies galore. In het volle daglicht en de witter dan witte sneeuw. Niks geen duisternis en schaduw om je achter te verschuilen zoals die andere recente nazizombiefilm Outpost doet. Da’s te makkelijk. Dead Snow maakt het wél waar. Over the top, maar dan exact de juiste berg. Noren rulen. Dead Snow helemaal!

Dead Snow. Nee: Død snø.

0:57
Tags:
xfactor

4 Responses to “Død snø”

 1. Mike's Webs schreef:

  he,he, is het je toch nog gelukt om een aardige horrorflick te vinden. Gelukkig maar!

 2. Menno schreef:

  Ja, thank god! Het duurde even…

 3. Freakenstein schreef:

  Dit is inderdaad werkelijk een brilliante film, heb er van genoten 🙂

 4. Rick schreef:

  Inderdaad een geweldige film. Na veel slap Amerikaans uitgemelk van nog veel slappere titels was dit eindelijk weer eens iets origineels. Naar mijn weten nog niet heel lang op DVD, maar zeker de moeite van het kopen waard!

Leave a Reply

 
xfactor
Dit is de webstek van Menno Kooistra. Alles wat zich binnen de digitale muren van Mennomail.nl afspeelt is beveiligd door deze jongen: ©.