Home
xfactor
3 aug 2009
Posted by Menno, and filed under Film, Nieuwe media, Video

Het internet is een mooi iets. Maar dat wist je al; je bent reeds op Eeuwig Weekend belandt. Het net herbergt echter nog veel meer fraais. Het maakt heroes van zeroes. Zonder internet graaiden we in het luchtledige bij het horen van een naam als Esmee Denters. Okee, slecht voorbeeld. The Arctic Monkeys en Lilly Allen dan. Die zijn groot geworden via MySpace.com. Het net biedt een podium aan Piet Snot uit Lutjebroek. Mensen die niets zijn maar wel één ding goed kunnen. Bijvoorbeeld het nadoen van mensen die wél wat zijn. Enter de wereld van de Christopher Walken imitatie.

christopher_walkenAls je niet weet wie Christopher Walken is: lees niet verder. Sla jezelf tot bloedens toe en schrijf drieduizend maal Sorry op een Post-It. Sluit jezelf daarna op en bekijk MINIMAAL de volgende rolprenten: The Deer Hunter, The Dead Zone, Pulp Fiction, Nick of Time, Things to do in Denver when you’re dead, Catch me if you can en zijn kleine rol in Wayne’s World. Walken is niet alleen een zeer charismatische acteur met een prachtkop, hij heeft een geweldig gevoel voor humor, kan de ultieme bad guy neerzetten en bovendien stijlvol dansen. Christopher Walken vertegenwoordigt coolness. Punt.

Daarnaast is zijn manier van acteren en vooral de wijze waarop hij spreekt uniek. Niemand praat zoals Christopher Walken. En op You Tube is het een ware sport geworden de man zo goed mogelijk na te doen. De één bakt er niets van, de ander komt verdraaid dichtbij. Hieronder de krenten uit de pap.

Om te beginnen de meester zelf in ‘More cowbell’, een meesterlijke sketch uit Saturday Night Live. Chris als bandmanager Bruce Dickinson. Aangezien deze video erg moeilijk te vinden is op het net (wordt steeds maar weer verwijderd), hier een link naar een stream ervan.

Bruce Dickinson

En dan misschien wel de beste imitatie: ‘Cooking with Christopher Walken’:

Hier een bijeenkomst voor Walken imitators, waar de “echte” Walken ook even binnenwandelt:

Een leuke Walken-sketch van Kevin Pollack:

En een hele flauwe (maar leuke). Christopher Walken belt naar een restaurant:

Update: In de talkshow van Jonathan Ross van 30 oktober jl. wordt Walken himself gevraagd naar al deze imitaties. Zie hier zijn reactie (vanaf 4’50”)

0:01
xfactor

2 Responses to “Wil de echte Christopher Walken opstaan?”

  1. Gerard schreef:

    Christopher Walken rulez!!!

    Maar je vergat de Prophecy reeks… (de eerste drie delen). Waarin Mister C. een geweldige Aards-Engel Gabriël neerzet!

  2. Menno Kooistra schreef:

    Update: In de talkshow van Jonathan Ross van 30 oktober jl. wordt Walken himself gevraagd naar al deze imitaties. Ik heb het fragment in de post hierboven geplaatst.

Leave a Reply

 
xfactor
Dit is de webstek van Menno Kooistra. Alles wat zich binnen de digitale muren van Mennomail.nl afspeelt is beveiligd door deze jongen: ©.