Home
xfactor
27 sep 2009
Posted by Menno, and filed under Film, Horror, Zombies

De goede mensen van de briljante website Quiet Earth (dedicated to genre film and all things post apocalyptic.   “We’re fans first, journalists second”) zitten momenteel op het Fantastic Fest, het grootste genrefilmfestival van da US, en zagen een aantal grote nieuwe zombiefilms. Zombieland, Survival of the Dead en [REC 2] om precies te zijn.

rec2posterHet goede nieuws: [REC 2] en Zombieland worden helemaal de hemel in geprezen. Over Zombieland: “Move over Shaun of the Dead!”. Beter dan de hilarische zombedy (zombie comedy) van Edgar Wright? Gekkenhuis! Een 8.5 krijgt de film van de site. [REC 2], het vervolg op misschien wel de beste zombiefilm van de laatste vijf jaar schijnt ook al briljant te zijn. De film begint 10 minuten na deel één en we krijgen meer te weten over het vreemde virus. “Did they top the blood, gore, and first-person camera head-smashing-in of the first film? Yes, yes, and hell yes”. Kijk. Dat hoor ik graag! En dit helemaal: “The script borders on genius”. Een 8 volgens Quiet Earth. Poe.

survivalofthedeadposter2Maar dan het slechte nieuws. Survival of the Dead, George A. Romero’s zesde (!) zombiefilm is drie keer niks. Wat? Ja, echt, Quiet Earth zegt het zelf! Een mager zesje krijgt de film van de zombiemeister. Hoe kan dat nu weer? Amateuristisch en over-the-top acteerwerk, slechte dialogen, kneuterige regie, belabberde make-up, waardeloze CGI en “not likeable characters”. Glup. Die zit. En ja, dat doet pijn.
Nu was de voorganger, Diary of the Dead, ook al niet veel soeps, maar come on! We hebben het hier over Romero, de man van Night of the Living Dead, Dawn of the Dead en Day of the Dead (en ik trek zelfs Land of the Dead erg goed!)!! Sjongejonge. Even verwerken hoor.

Nu ja. We zullen het zien. Nog een tijdje wachten voor de films hier te zien zijn. Heb alvast wel de trailers voor je.

Zombieland (3 december in Nederland):

[REC 2] (11 februari in Nederland):

Survival of the Dead (releasedatum onbekend):

13:33
Tags:
xfactor

Leave a Reply

 
xfactor
Dit is de webstek van Menno Kooistra. Alles wat zich binnen de digitale muren van Mennomail.nl afspeelt is beveiligd door deze jongen: ©.