Home
xfactor
18 jun 2010
Posted by Menno, and filed under Horror, Strip, TeeVee, Zombies

The Walking Dead van schrijver Robert Kirkman en tekenaars Tony Moore en Charlie Adlard is een van mijn favoriete stripverhalen van de laatste jaren. Deze Amerikaanse zwartwit reeks, over een groepje overlevenden in een wereld vol levende doden, verschijnt sinds 2003 maandelijks als tijdschrift maar ik geef de voorkeur aan de dikke bundels. Staan mooier in mijn boekenkast. Vijf delen zijn er reeds verschenen en het einde is nog niet in zicht. Niet voor niets is de ondertitel ‘a continuing story of survival horror’. Een fijn idee.

Ook erg fijn is het nieuws dat deze strip reeks as we speak verfilmd wordt in de US. Het wordt een tv-serie, geschreven en geregisseerd door Frank Daramont (regisseerde eerder juweeltjes als The Shawshank Redemption, The Green Mile en recentelijk The Mist). Dat belooft veel goed. Dat doen ook de foto’s en video’s die zo af en toe worden vrijgegeven op het wereldwijde web.

Daramont is een groot zombiefan en wilde altijd al eens een film maken met zombies. In onderstaand filmpje laat hij weten trouw te blijven aan de traag lopende zombies van zijn grote voorbeeld George Romero. Vette pech dus voor liefhebbers van zombies 2.0 (de rennende variant).

Strompelende zombies dus. Hier krijgen de vertolkers zombieles:

Op IMDB is een deel van de cast al bekend gemaakt. Zie zien we Andrew Lincoln (die gast die verliefd was op Keira Knightly in Love Actually) als hoofdrolspeler Rick Grimes en Dr. Sara Tancredi uit Prison Break, Sarah Wayne Callies als zijn vrouw Lori.

Daramont: “we hope to do for zombies what Mad Men has done for advertisers”. Grootse verwachtingen. Oktober zou de reeks klaar moeten zijn. Ik kan niet wachten. Tot die tijd houdt deze site (inclusief podcast!) me zoet: The Walking Dead podcast.

En om het feest helemaal compleet te maken: het boek uit 200 Pride and Prejudice and zombies wordt óók verfilmd!

23:10
xfactor

One Response to “The Walking Dead: van strip tot tv-serie”

  1. Frank Mulder schreef:

    Ja! Daar kijk ik echt enorm naar uit. De foto’s zien er geweldig uit, het blaast al het ‘of the dead’ weg. Nog even wachten en dan genieten van 6 afleveringen. Hopelijk volgen er overigens meer 🙂

Leave a Reply

 
xfactor
Dit is de webstek van Menno Kooistra. Alles wat zich binnen de digitale muren van Mennomail.nl afspeelt is beveiligd door deze jongen: ©.