Home
xfactor
20 sep 2012
Posted by Menno, and filed under Bowie, Film, Kunst, Muziek, Video

Dit moet toch wel een van de meest coole, sexy en dampende videofilmpjes EVER zijn? Het is het promofilmpje van Radio Soulwax, het Belgische muziekduo, ook bekend als 2 Many DJ’s. Met het project MACHINE visualiseren ze de te gekke remixes die ze al jaren maken.

En als kers op de taart is de nieuwste aflevering een hommage aan niemand minder dan David Bowie. In de 60 minuten durende film Dave, die ze in samenwerking met de regisseur Wim Reygaert maken, kruipt het Belgische topmodel Hannelore Knuts in de huid van de rockgod. Ik wist al dat Soulwax, ofwel de broers Deweale, enorme Bowie fans zijn, maar dit is prachtig nieuws.

De film gaat in premiere tijdens het  Film Festival Gent (9 tot 20 oktober) en wordt aangekondigd als “een visueel experiment en is opgevat als een koortsdroom over het leven en werk van de eeuwige kameleon, die tot leven komt via geanimeerde platenhoezen. Het hoofdpersonage Dave is een door de tijd reizende privédetective die drie dubbelgangers moet uitschakelen”.

De trailer:

Persoonlijk kijk ik enorm uit naar dit project. Uiteraard omdat ik een groot Bowiefan ben, maar zeker in combinatie met de helden David en Stephan Dewaele. Spannend ook om Bowie door een dame te laten spelen, wat overigens niet nieuw is; Dylan werd in I’m Not There (Todd Haynes, 2007) o.a. gespeeld door Cate Blanchett. De androgyne Knuts liet zich vooral inspireren door Bowie als de Thin White Duke. Op Knack een kort interview met de mannen en Hannelore.

UPDATE: audio-interview met Stephan Dewaele én Hannelore Knuts in Studio Brussel:

Mocht je denken: wie is Hannelore Knuts ook alweer? Je zou haar kunnen kennen van dit sublieme openingsshot uit The Invader (Nicolas Provost, 2012):

16 oktober: Nog een update dan: Stephen in Studio Brussel:

Vanaf 14 november is Dave te zien en horen in de Radio Soulwax app.

Opwindend nieuws, jongens en meisjes!


Regie: Wim Reygaert – Scenario : Wim Reygaert & Stefan Bracke – Cast: Hannelore Knuts (Dave), Sam Louwyck (William S. Burroughs), Bent Van Looy (The Scary Monster), Maarten Claeyssens (Iggy Pop), Jef Pereman (Ziggy Stardust), Nicolas Karakatsanis (Freddy Mercury), e.a.

19:04
xfactor

Leave a Reply

 
xfactor
Dit is de webstek van Menno Kooistra. Alles wat zich binnen de digitale muren van Mennomail.nl afspeelt is beveiligd door deze jongen: ©.