Home
xfactor
29 nov 2012
Posted by Menno, and filed under Muziek

Had ik al verteld over Lone Wolf? Dacht het niet. Laat ik dan vooral niet omheen draaien: Lone Wolf is te gek. Zijn muziek, maar ook hijzelf is een coole dude. Dat laatste kan ik nu uit persoonlijke ervaring beweren, want ik heb een avond met de man doorgebracht. Ik en elf anderen, in een appartement in de Amsterdamse Pijp.

Hier gaf de Britse muzikant Lone Wolf, a.k.a. Paul Marshall één van een aantal intieme huiskamerconcerten die mensen letterlijk gekocht hebben ihkv een crowdsourcing project. Via Pledgemusic kon je tot een tijdje geleden zijn nieuwe plaat, The Lovers, helpen releasen door geld te storten in ruil voor een plaat, een t-shirt, een handgeschreven lyric sheet of een heus optreden in je eigen huiskamer.
Ik koos voor een gesigneerd vinylalbum en mijn eega voor de handgeschreven songtekst. De items zijn inmiddels gearriveerd en niet meer weg te slaan van platenspeler en muur. De sympathieke Edwin, medebewoner van onze hoofdstad, koos voor een huisconcert en zocht daar nog publiek voor, zo liet hij en maandje geleden weten via de sociale media. Het moge duidelijk zijn dat ik gelijk reageerde. Afgelopen dinsdag zaten mijn vriendin en ik dan ook zo blij als kinderen in Edwin’s woonkamer.

‘The Swan of Meander’, de eerste single van zijn album The Lovers:

Lone Wolf – The Swan Of Meander by Lone-Wolf-

We kwamen tegelijk aan met een clubje andere fans en mister Paul himself, die een open en ontzettend vriendelijke gast bleek, met het juiste gevoel voor humor. Het eerste uur kletste iedereen met iedereen, wat de druk wat wegnam. Tenslotte was het niet alleen spannend voor Lone Wolf om te spelen voor een twaalfkoppig tellend clubje fans, ook wij vonden het uiteraard heel bijzonder om de man live te ontmoeten en te zien spelen.

Toen Paul zijn gitaar pakte en iedereen om hem heen ging zitten begon een heel speciaal optreden. Enkel een akoestische gitaar, een prachtige stem en een reeks liedjes die je zo goed kent. Stuk voor stuk kwamen ze binnen. Een biertje om ze weg te slikken. Helemaal geweldig. Onderstaand videootje dat ik schoot kan de ambiance en intimiteit niet weergeven, maar het geeft een indruk.

In totaal speelde Lone Wolf een set van ongeveer tien nummers. Hierna kochten wij als echte groupies nog wat merchandise, waaronder een wederom gesigneerde vinyl versie van The Devil and I. De kers op de taart voor mij. Een avond zoals je ze niet vaak meemaakt.

23:41
Tags:
xfactor

3 Responses to “Lone Wolf, een nieuwe plaat en een huiskamer”

 1. Pooka Bazooka schreef:

  Aardig hoor! Luistert lekker weg.
  Over je stukkie dan nog wat vragen:
  Wat is de juiste soort humor?
  Hoe open was hij? Wat vertelde hij over zichzelf?
  Welke liedjes ken je dan zo goed? Voorbeelden?
  Waarom komt het binnen?
  Hoe zou je zijn stem beschrijven?

  Op welke taart zat die kers?
  Hoe breng je je avonden doorgaans door?
  Wat is nu de hoofdreden waarom jij deze dude zo cool vindt, qua gevoel? Met of zonder bier.

  Van die dingen dus…

 2. Scedan schreef:

  Wow, lijkt me heel bijzonder om mee te maken. Met een beetje fantasie zit ik middenin “jullie” sfeertje. Gaaf om daar bij te zijn geweest. Zijn songs ken ik en de meeste daarvan raken mij telkens weer.Leuk om zo’n bijzondere avond met gelijkgestemden door te brengen!!

 3. Zeker heel bijzonder en mooi intens.

Leave a Reply

 
xfactor
Dit is de webstek van Menno Kooistra. Alles wat zich binnen de digitale muren van Mennomail.nl afspeelt is beveiligd door deze jongen: ©.