Home
nov

7

Posted by Menno, and filed under

Op 9 april 2002 overleed Pimm Jal de la Parra, één van de allergrootste Bowiefans, op 35-jarige leeftijd. Drie maanden voor zijn dood spraken wij een aantal keren af om de plannen die we hadden gemaakt door te spreken: we zouden zijn boek David Bowie: The Concert Tapes verkopen via een Bowie-website die ik destijds runde. Het liep helaas anders en het plan is nooit meer uitgevoerd. Tot nu.

Pimm Jal de la Parra - David Bowie: The Concert TapesDavid Bowie: The Concert Tapes is een uniek boekwerk uit 1985, geheel geschreven en samengesteld door Pimm Jal. Het bevat uitgebreide omschrijvingen van meer dan 400 ongeautoriseerde opnames van Bowie-concerten, gemaakt door fans die met taperecorders in het publiek stonden. Pimm Jal, destijds 18 jaar, beschreef de concerten tot in de kleinste details, inclusief de setlists, de woorden die Bowie sprak, de concertzalen en  de anekdotes. Dit alles zeer rijkelijk geïllustreerd met meer dan 300 foto’s, illustraties, concertkaartjes en andere trivia.

Pimm Jal 18 jaar, foto: Matthijs van Heyningen jr.Een uniek tijdsdocument, de ultieme Bowiebijbel, gemaakt ver voor de komst van het internet. Jaren later zou Pimm Jal vooral faam maken met een andere unieke muziekbijbel over U2, U2 Live: A Concert Documentary (2003), waarin hij hetzelfde concept uitvoerde. David Bowie: The Concert Tapes gaf Pimm Jal in eigen beheer uit en hij had nog een aantal dozen over.

In samenspraak met zijn nabestaanden gaan we de originele boeken uit 1985 nu opnieuw te koop aanbieden. Het boek is in uitstekende conditie en oprecht een uniek document en een must-have voor de Bowiefan. We vragen er 25 euro + verzendkosten voor. Alle opbrengst gaat naar zijn familie!

Heb je interesse? Stuur even een mailtje naar menno [apestaartje] mennomail [punt] nl en laat je gegevens achter. Het is mogelijk het boek op te sturen of op te halen op een nader overeen te komen locatie.

14:36
Tags:
xfactor

5 Responses to “Bestellen David Bowie: The Concert Tapes”

 1. Charles Geerts schreef:

  Hallo Menno, Goed om te lezen dat Pimm Jals The Concert Tapes boek uit 1985 nog bij jou te koop is. Het concert tapes boek dat ik zelf in 1985 heb gekocht bij Sytze Annema uit Leeuwarden, ook een groot Bowie fan net als ikzelf trouwens is in niet al te beste staat meer. Ik zou dus graag een boek bij je kopen. Groet. Charles Geerts

 2. Frank schreef:

  Ik heb dit boek vroeger veelvuldig geleend uit de bibliotheek en zou het ook graag nog in bezit krijgen. Is dat nog mogelijk?

 3. Menno schreef:

  Jazeker Frank!

 4. Arno Grandiek schreef:

  Hoi Menno, is het boek nog te koop?
  Mvg Arno

 5. Menno schreef:

  Jazeker!

Leave a Reply

 
xfactor
Dit is de webstek van Menno Kooistra. Alles wat zich binnen de digitale muren van Mennomail.nl afspeelt is beveiligd door deze jongen: ©.