Home
xfactor
15 jan 2008
Posted by Menno, and filed under Games, Horror, Zombies

Het extreem mooie en gruwelijk spannende spel dat ik momenteel speel, Half-Life 2 (zie hiero), is gemaakt door de creatieve helden van Valve Corporation, een game-ontwikkelaar in da US. Allemaal leuk en aardig, maar waar viel mijn oog vandaag op, tijdens een onbestemde surfsessie op het wereldwijde web? Valve heeft naast het fabriceren van het apocalyptische Half-Life 2 niet stilgezeten en komt zomer 2008 met een nieuw spel. Een spel waar ik nu al reikhalzend, kwijlend en hunkerend naar uitkijk: Left 4 Dead!

Left 4 Dead
De vier overlevers met daarachter fans van Michael Jackson

In dit spel zombies en overlevers. Agressieve allesverslindende geïnfecteerden versus immune overlevers, gesitueerd in een vergane, vernietigde moderne stad. Ik zeg: doe mij dat spel! Want wat is er nu mooier dan zo’n scenario? Beetje schieten op zombies en hopen te overleven. Misschien als je zelf de zombie kan zijn? Jepzeker, dat kan! Left 4 Dead wordt namelijk een multi-player game, waarbij je kunt kiezen of je de geïnfecteerde of de overlever wilt zijn! Een strijd tussen jou en anderen online.

Screenshot uit Left 4 Dead

Screenshot uit Left 4 Dead

De geïnfecteerden kunnen rennen in dit spel en daarmee lijkt de langer lopende trent van rennende zombies (28 Days Later, Resident Evil, Dawn of the Dead (2004)) door gezet te worden om zich definitief op de kaart te zetten. De langlopende traditie van strompelende zombies (Night of the Living Dead, Dawn of the Dead (1978), Day of the Dead) wordt volledig genegeerd. Romero en zijn volgelingen zullen walgen bij deze rennende ondoden, maar ze kunnen getroost worden met de gedachte dat het slechts geïnfecteerde mensen zijn, géén levende doden. Maar sommige mensen kunnen er écht niet tegen!
Hoe dan ook: dat wordt zweten deze zomer. Gelukkig komt het spel ook uit voor de PC zodat ik niet weer naast de pot pies (die andere zombiegame, Dead Rising, verscheen alleen op de X-Box 360). Wie strijdt er met mij tegen die ongelovige overlevers?

Screenshot uit Left 4 Dead
Ik niet rennen?! Moet jij eens opletten!

Meer info op de site van Left 4 Dead en hiero een Nederlands interviewtje met een van de makers.

2:15
Tags:
xfactor

4 Responses to “Spelen met zombies”

 1. roos schreef:

  ziet er gaaf uit! 🙂

  zitten we dan met onze mac & playstation 2 .. 🙁

 2. Menno schreef:

  Ja, ze weten ons wel gek te maken. De honden!

 3. mike's webs schreef:

  Ziet er zeker gaaf uit. Ook goed dat je jezelf kunt aansluiten bij de Darkside of the (running) force. Trouwens, heb je de zombie strip The Walking Dead al gelezen? Laatst bij Matt in de kast zien staan en in Turnhout het eerste deeltje gekocht. Interessant zombieverhaal waarin de focus ligt op het overleven van de mens in moeilijke situaties. En nog mooi getekend ook. Lijkt me echt iets voor jou.

 4. Menno schreef:

  @Mike: Uiteraard! Ook strompelende zombies.

Leave a Reply

 
xfactor
Dit is de webstek van Menno Kooistra. Alles wat zich binnen de digitale muren van Mennomail.nl afspeelt is beveiligd door deze jongen: ©.