Home
xfactor
17 jan 2008
Posted by Menno, and filed under Film, Horror, Zombies

Nog even terugkomend op de huidige zombie-opleving, naast het spel Left 4 Dead komt binnenkort ook de langverwachte nieuwe film van zombieheer en meester George A. Romero uit: Diary of the Dead.
Het wordt de vijfde zombie-epic van de man, na de klassieke Living Dead-trilogie (1968, 1978, 1985) en het griezelige Land of the Dead uit 2005.

13 Januari kwam eindelijk de trailer uit en belooft veel goeds. In dit nieuwe deel, dat onvermijdelijk de link met ‘The Blair Witch Project’ legt, volgen we een groepje studenten die een speelfilm willen schieten. Op dat moment breekt de hel los als de doden ineens tot leven komen en hebben de jongeren een nieuw onderwerp voor hun film. Romero kennende zal Diary of the Dead meer omvatten dan dit flinterdunne verhaallijntje en zullen de kritische knipogen naar de Westerse samenleving weer volop aanwezig zijn.
Here it goes:

 

Diary of the Dead draait driemaal op het aankomende Filmfestival in Rotterdam. Wanneer de film in Nederland in roulatie gaat is mij onbekend. IMDB zegt dat Engeland de film 7 maart uit zal brengen, maar dat zegt niets. ‘28 Weeks Later‘ is schandalig genoeg geheel aan ons land voorbij gegaan. Wachten op de download en de dvd dan maar.
Toevallig (of niet) verschijnt rond dezelfde tijd ook het Spaanse ‘[Rec]‘, ook al een documentaire-achtige zombie film. En om het nog verwarrender te maken: in 2006 verscheen de film ‘The Zombie Diaries‘, met wederom een soortgelijk concept. Geloof me, deze Britse film is echter te slecht voor woorden en kun je links laten liggen.
De filmposters zijn hoe dan ook veelbelovend.

Driemaal zombieposters
Drie maal zombieposters

Link: Land of the Dead op Myspace

3:28
Tags:
xfactor

3 Responses to “Gedocumenteerde ondoden”

 1. mike's webs schreef:

  Toen ik vanmorgen het perron opliep, doemde de groep medereizigers op in de mist. Het leken wel zombies in de mist, die vertwijfeld stonden te wachten. Moest meteen aan je stuk denken.

 2. Edwin schreef:

  Afgelopen zondag ben ik naar de Volkskrantdag van het IFFR geweest, heerlijk filmpjes gekeken tussen stelletjes van vaak middelbare tijd met broodtrommeltjes en thermoskannen. Over zombies gesproken 😉

  Maar de derde film was het Zweedse ‘Let the right one in’, welke een bij wijle bloederige vampierepos verpakt als kinderfilm bleek te zijn. Vooral de scenes waar het ging over hoe het is om vampier te zijn en hoe (niet) om te gaan met niet-vampieren kwam verrassend luchtig uit de verf. De uitkomst van de zwembadscene zie je van verre aankomen, maar was toch (op een lugubere manier. de boterhammenzakjes begrepen niet, waarom wij zo aan het schaterlachen waren) ook erg grappig in beeld gebracht. Aanrader…

  ‘REC’ jammer genoeg niet gezien.

 3. Menno schreef:

  Hey, thanks voor deze tip, Edwin!

Leave a Reply

 
xfactor
Dit is de webstek van Menno Kooistra. Alles wat zich binnen de digitale muren van Mennomail.nl afspeelt is beveiligd door deze jongen: ©.