Home
xfactor
21 jan 2008
Posted by Menno, and filed under Bowie, Muziek

Holly is een poes. Inmiddels 5 jaar oud en bij mij in huis gekomen in 2002. Holly is geboren in Gouda.
Holly Palmer is een zangeres. Geen idee hoe oud en nog nooit bij mij in huis geweest. Holly is geboren in Santa Monica, Californië.

Holly’s
Holly en Holly

Ja, Holly heeft haar naam te danken aan deze Amerikaanse zangeres. Niet dat ik haar zo fantastisch vind zingen, maar Holly was toevallig een van de twee vaste achtergrondzangeressen van David Bowie tijdens zijn live optredens in 1999 en 2000. En ik vond haar wel leuk. Je hoort haar ook meehijgen op de single ‘Thursday’s Child’ (hier de intrigerende videoclip) van het album ‘hours…’ (1999) en niet op de minste plaats op het meesterlijke live-album ‘BBC Radio Theatre, 27 juni 2000’. Net als mijn andere kat, Dodo, heeft ook Holly dus een Bowie-link in haar naam.

Holly en Bowie
Kiekje van Holly en Bowie in 1999

Holly heeft inmiddels vier solo-albums op haar naam en maakt deel uit van het multimedia-duo Bubbles & Cheesecake. Ik dacht, ik ga haar gewoon eens laten weten dat ik mijn kat naar haar heb vernoemd. Vindt ze vast waanzinnig interessant. Met woorden waar het slijm van af droop heb ik haar geinformeerd op haar webblog. Ruim een maand later kwam haar reactie:

menno from amsterdam. you named your cat after me. hmmmm…….i’m not sure i believe you. ;),
gevolgd door een heel verhaal en dan:
okay menno, maybe i do believe you after all. my girl cat me-you-key, i just remembered, is named after a beautiful lady i knew from japan.

Niet alleen neemt Holly de moeite mij persoonlijk zonder hoofdletters (!) te antwoorden en op te nemen in haar blog, ze heeft zelf ook een kat, die op haar beurt vernoemd is naar een Japanse dame! Houd deze Holly Palmer in de gaten. Die gaat groot worden! En weet dan met wie zij ooit een diepgaande existentiële discussie heeft gevoerd.

Hier zien en horen we Holly meezingen met de jaren ’80 klassieker ‘This is not America’. Live in 2000:

2:46
xfactor

6 Responses to “Holy Holly!”

 1. Aukje schreef:

  Ik ben wel benieuwd naar de naam van de andere achtergrondzangeres. Als je voor haar had gekozen had Holly geen Holly geheten!

 2. Mike's Webs schreef:

  Inderdaad interessante clip. Moet je als Bowie-expert daar niet eens een diepgravend stuk over schrijven Menno? Trouwens toch weer aardig van Holly dat ze je zomaar reageert op je mailtje. De sound van het nummer Thursday’s Child komt wat overeen met We can work it out – een cover van The Beatles uitgevoerd door Anthony Head op het album Music For Elevators. Ik vraag me af of Holly daar dan ook achtergrondzang van doet. Misschien dat Head en Sera goed geluisterd hebben naar Bowie.

 3. […] Deze dame doet me overigens op alle fronten denken aan Holly Palmer, over wie ik hier al eens schreef. Typisch. Geplaatst in Muziek, Nieuwe media, […]

 4. ant1 schreef:

  zelf heb ik holly ’n paar maal mogen ontmoeten tijdens de korte ‘hours…’ tour, ze is een schatje ja. mocht haar fotograferen. de andere achtergrond zangeres heet trouwens emm. leuk om weer eens iets van d’r te horen, laatste was dat ze op tour is geweest met gnals barkley.

 5. Menno schreef:

  Hey Ant, Wauw, Holly live ontmoet! En, waar kan ik je foto’s vinden????

 6. ant1 schreef:

  in mijn foto archief! hoe plaats je hier foto’s? geloof dat ik twee cd albums van holly palmer ergens heb liggen. heb dansje gedaan met holly in de man ray club, 34 rue marbeuf 75008 parijs op 14 oktober 1999. later heb ik haar de 17e nog gezien en gesproken in wenen en op 7 december in kopenhagen. van de bowie concerten: 1999 parijs, 1999 wenen, bbc londen 2000 en glastenbury 2000 zijn de komplete concerten op dvd in omloop alsmede een promo concert van gnals barkley uit venetie. ach, d’r zal nog wel veel meer zijn.

Leave a Reply

 
xfactor
Dit is de webstek van Menno Kooistra. Alles wat zich binnen de digitale muren van Mennomail.nl afspeelt is beveiligd door deze jongen: ©.