Home
xfactor
24 jan 2008
Posted by Menno, and filed under MP3, Muziek

Zen, dé iPodVandaag in Wie heb je nou op de MP3: Nina Hagen met het wonderschone ‘Der Spinner’.

Nu moet ik zeggen dat de hele debuutplaat van de Nina Hagen Band (1978) erg sterk is, maar naast prachtnummers als ‘Unbeschreiblich Weiblich’ en ‘Naturträne’, spring dit nummer er voor mij uit.

Der Spinner komt ook uit ’78 en je voelt en hoort door de noten en zinnen heen de treurnis van het Oost-Berlijn van die tijd. De junkies op Bahnhof Zoo, Checkpoint Charlie en de alom aanwezige Muur. De knotsgekke Hagen vertelt ons in Der Spinner een verhaal, bijna geheel gesproken, met hier en daar typisch Hageneske kotsgeluiden. Een contrast met bijvoorbeeld Naturträne, waarin ze haar klassiek geschoolde operastem voluit gebruikt.

Nina Hagen Band – Der Spinner (3’10”):

[audio:http://www.mennomail.nl/audio/Nina_Hagen_Der_Spinner.mp3]

Is Der Spinner een doodgewoon betoog over een treinreisje (Als ich in Hamburg aus ein Zug steig), een hartstochtelijk liefdeslied (Als ich dich am Ufer seh;Ich fas dich an) of gaat het dieper? Hoe dan ook, een poëtisch en melancholisch nummer met prachtige Duitse zinnen en dito muziek.

Nina Hagen Band

3:58
Tags:
xfactor

Leave a Reply

 
xfactor
Dit is de webstek van Menno Kooistra. Alles wat zich binnen de digitale muren van Mennomail.nl afspeelt is beveiligd door deze jongen: ©.