Home
xfactor
25 jan 2008
Posted by Menno, and filed under Overpeinzing

Heb je ook zo’n hekel aan de kapper?
Bij de meest linkerbaarhaar van Jezus, wat heb ik een hekel aan de kapper. Vele malen erger dan de tandarts, ik zweer het je!

Ik stel het altijd zo lang mogelijk uit, tot de lokken in mijn ogen, neusgaten en mond hangen. Het is een martelgang naar de kapper, de kappersacademie in mijn geval. Want die is het goedkoopst. En als je eenmaal onder zo’n ranzig kleedje in de kappersstoel zit, je haren hardhandig en liefdeloos zijn gewassen, begint de ellende. Gaan ze vragen hoe je het wil. En dat weet ik nooit. Echt niet! “Doe maar een stukje korter”, vluchtig gevolgd door “maar niet te drastisch!” Ik ben nogal schijterig.

Met als resultaat dat je nooit ziet dat ik naar de kapper ben geweest. Ja, de bakkebaardjes zitten weer strak in de plooi en de nekharen liggen op de kappersvloer, maar verder dezelfde rotkop. Met alle gevolgen vandien: ik ga weer naar de kapper. Weer die martelgang. Serieus, het is me al twee keer overkomen. De laatste keer heb ik de kapsessie zelfs drie (!) keer ondergaan. Twee keer door zo’n provinciaal leerlingetje op de kappersacademie en één keer door mijn lieftallige vriendin. Want na de tweede keer zag je nog steeds niets. Of zij het van achter even een stuk korter kon knippen. Kon ze wel. Van links naar rechts in één vloeiende kaarsrechte lijn. Ik kreeg in één klap een ballenhoofd:

Ballenhoofd

Nu kon mijn prachtvrouw daar ook niets aan doen, maar radicaal was het wel. Maandenlang liep ik met een pet op mijn harses. Drama’s. En nu is het alweer zo ver. Mijn haren schreeuwen om een knipbeurt. Cut!

2:39
Tags:
xfactor

7 Responses to “Kapsterf”

 1. Aukje schreef:

  Stiekem ben je dus wel een beetje jaloers op al die mannen die hun hoofd kaal scheren omdat ze er nog maar weinig haar op hun hoofd is te bekennen?

 2. Mike's Webs schreef:

  Als ik jou was, zou ik die kapsters in opleiding links laten liggen en eens naar een professional gaan. Volgens mij wordt dat een trauma minder. Anders: sterkte!

 3. edwin schreef:

  ga eens naar Kinki op de Haarlemmerdijk. niet zo hip als de andere Kinki’s, maar er wordt wel geluisterd naar wat je wil en wat het beste kapsel voor je is. als je daarna kunt gaan lunchen bij de aardige mensen van SmallWorld 🙂

 4. Janna schreef:

  Probeer eens Mixt Baby op de Ferninand Bol, de kapper zonder spiegels… Daar vragen ze wat je wil, en als je zegt het mag wat korter en doe er wat leuks mee doen ze er daadwerkelijk wat leuks mee.

  De Kinki is op zich ook wel aardig, maar daar dunnen ze je haar altijd uit

 5. Janna schreef:

  En ik vind de titel van dit stukje heel mooi!

 6. Frans-Jan schreef:

  Ik ben het eens met Janna. De MixtBaby op de bol is goed! En inderdaad geen spiegels. Dat is best grappig, je zit aan een lange tafel die in het midden staat en tegenover je wordt dan iemand anders geknipt. Weet je pas achteraf hoe het er uitziet. Gelukkig kunnen ze goed inschatten wat voor kapsel bij iemand hoort.
  Het is alleen wel wat duurder dan de kappersacademie. €32 betaal ik voor een knipbeurt. Maar dan heb je ook wat. 😉

 7. Menno schreef:

  Goeie tips, luitjes! Dank.

Leave a Reply

 
xfactor
Dit is de webstek van Menno Kooistra. Alles wat zich binnen de digitale muren van Mennomail.nl afspeelt is beveiligd door deze jongen: ©.