Home
xfactor
6 feb 2008
Posted by Menno, and filed under Actualiteit, New York, Overpeinzing

America. They brought you the hamburger. Well America, you know where you can shove your hamburger.

Over het algemeen heb ik niet gek veel op met de Verenigde Staten en de inwoners. Vele uitzonderingen daar gelaten; het land is tenslotte groot. Ik weet niet, ik ben het gewoon te vaak oneens met de bekrompen en conservatieve regels en levenswijze. Daarnaast kan iedereen daar maar een vuurwapen kopen en iedereen schiet elkaar dagelijks overhoop. Ziektekosten worden niet vergoed, homo’s niet geaccepteerd, abortus en euthanasie niet toegestaan. Miljarden dollars worden gepompt in oorlogen die om de haverklap uitgelokt worden. Het zijn een stel boeven die denken dat de wereld van hen is.

Steely blue eyes with no love in them, scan the world. And a humourless smile, with no warmth within, greets the world.

Nu moet ik zeggen, dat ik het vooral niet eens ben met de huidige president, meneer G.W. Bush, de grootste boef. Wie is dat wel, zou ik bijna vragen, maar blijkbaar genoeg want hij zit er al bijna twee termijnen. Gelukkig komt daar een einde aan. Nog een paar maandjes en een nieuwe Yankee kan plaatsnemen in het ovale kamertje. Ik volg de presidentskandidaten en voorverkiezingen dan ook met grote interesse en hoop. De kans is groot dat een Democraat president wordt. Wat zeg ik? Zelfs een vrouw en een Afro-American zijn in de running. En dat biedt perspectieven.

…but where the president, is never black, female or gay, and until that day, you’ve got nothing to say to me, to help me believe.

Vanaf het begin zegt mijn gevoel Obama. De man ziet er sympathiek uit en ook zijn ideeën staan me voor een groot deel aan. Bovenal is de man zwart. Nou ja, iets donkerder gekleurd dan blank. En dat is oprecht een heeeeuuuuule grote stap voorwaarts voor het land. Obama for president! Zelfs nu ook Woutertje Bos openlijk zijn voorkeur voor de man heeft uitgesproken. Premier Potter heeft ‘m daarvoor al op zijn vingertjes getikt.

Obama

Nu moet ik zeggen dat de keuze me ook wel heel makkelijk wordt gemaakt. De Republikeinen vallen sowieso al af. Ik krijg al overal eczeem als ik die kop van McCain zie. En die Huckabee. Doodeng! Nee, dan de Democraten. Ik vind het jammer dat Edward is afgevallen. Die had wel wat langer mee mogen spelen. Dus het is Hillary of Barack. Vrouw of Afro-American. Wat mij betreft mogen ze allebei, al heb ik mijn twijfels bij de oprechtheid van Hillary. Bovendien is ze een satanische heks, zoals dit artikel geinig beschrijft. En ik weet ook niet of ik vier jaar lang dit soort koppen trek:

Hillaries

Maar goed, als het één van de twee wordt, kan ik er wel mee leven. Maar het blijven natuurlijk rare jongens, die Amerikanen.

P.S. Is je wel eens opgevallen hoe afvaller Bill Richardson op Eddy Wally lijkt?

Richardson en Eddy

P.S.S. De cursieve teksten komen van Morrissey’s nummer America is not the world.

22:40
Tags:
xfactor

6 Responses to “In alle Staten”

 1. Mike's Webs schreef:

  Wow, die foto’s van Hillary: Scary!

 2. roos schreef:

  haha, altijd nog beter dan dat hoofd van bush 😉

 3. arsenik schreef:

  De eerste en laatste zin (Morissey – Wally) zijn geniaal Menno!

  Maar, om je even op je niet-gristelijke vingertjes te tikken: het was juist Bos die zijn voorkeur voor Obama uitsprak, en Balkenende die hem daarvoor corrigeerde. Terecht, naar mijn mening, hoewel ik zeker ook Obamanian ben. Maar Bos heeft zich daar buiten te houden. Oh, en: al sinds 1973 (maar voor hoe lang nog) is abortus niet verboden in de VS: http://en.wikipedia.org/wiki/Roe_v._Wade

 4. Menno schreef:

  @Arsenik: je hebt gelijk. Het was andersom. Slordigheidje. Heb het veranderd.

 5. Janna schreef:

  ‘Rare jongens, die Amerikanen’ indeed..

  ps. Mag ik u er op attenderen dat de juiste spelling eczeem is en niet exceem?

 6. Menno schreef:

  @Janna: woops, gaat lekker zo. Dank je hartelijk.

Leave a Reply

 
xfactor
Dit is de webstek van Menno Kooistra. Alles wat zich binnen de digitale muren van Mennomail.nl afspeelt is beveiligd door deze jongen: ©.