Home
xfactor
1 mrt 2008
Posted by Menno, and filed under Strip

Dit weekend vindt in het immer pitoreske Rijswijk de ‘Stripboekenbeurs’ plaats. Een sympathieke beurs voor stripliefhebbers uit gansch het land. Bloeddorst had er in 2007 notabene bijna zijn releaseparty gehad. Dan moet het wel wat zijn. Na de Stripdagen in Houten is dit dan ook een vrij grote beurs voor Hollandse begrippen. En om ook de niet full-time striplezers over de streep te trekken vindt er in hetzelfde evenementencomplex een platen- én gothic/fantasy beurs plaats. Heb je alle nerds bijeen.

Flyer Rijswijk

En dus ben ik er ook. Maar in tegenstelling tot de vorige tig stripbeursen ditmaal 100% als bezoeker. En dat is ook wel eens lekker! Met een volle beurs naar de beurs. Mijn grote vrienden, collega’s en lieflingstemeiers van het Nieuw Gehoer collectief zitten wel fanatiek te hoereren en signeren, dus ik raad je vooral aan langs te wippen. Vinden ze leuk. Koop bijvoorbeeld eens een hilarische cartoon van Hallie Lama, die de beste man speciaal voor je heeft ingelijst en voorzien van een vriendelijk prijsje. Of wat dacht je van een origineel Bunbun-schilderijtje van de altijd vrolijke chagrijn Mattt Baay? En misschien wil Zieke Hond wel een zieke hond voor je tekenen. En anders koop je gewoon de twee eerste bundeltjes van het neverending verhaal wat Nieuw Gehoer heet.

Filmpje!
Mocht je je afvragen wie of wat Nieuw Gehoer nu is of hoe het er nu aan toegaat op zo’n beurs: Mike, die van Mike’s Webs, heeft van ons bezoek aan de stripbeurs in Turnhout in december 2007 een erg leuk filmpje geschoten en kundig aaneen gemonteerd. Je vindt het in prachtkwaliteit achter deze link. Een aanrader!

En dan nog een laatste striptip: stripblad De Lijn presenteert des avonds van de eerste beursdag in Den Haag haar vierde nummer, De Verslavende Lijn. De Lijn is een onregelmatig verschijnend stripblad dat zich opwerpt als podium voor de jongere generatie stripmakers. Hoofdredacteur Johan de Rooij heeft van dit nummer een erg leuke hommage aan het oude stripweekblad Eppo gemaakt, wat tot uiting komt in de vormgeving en in typische Eppo-rubrieken als de puzzel- en postpagina en een interview. Oud-Eppo coryfee en ‘Sigmund’-tekenaar Peter de Wit, die ook een bijdrage leverde aan dit nummer, zal het eerste exemplaar in ontvangst nemen. Komt allen, zou ik zeggen, want dit soort initiatieven moeten worden aangemoedigd!

Lijn
De zeer geslaagde cover van De Verslavende Lijn 

3:06
Tags:
xfactor

5 Responses to “Striptip”

 1. Mike's Webs schreef:

  Heb je nog wat leuks gekocht Menno? Ik heb in totaal maar drie strips gekocht. Maar daar zit wel een Clerks comic van Kevin Smith bij, dus ben ik wel happy 🙂

 2. swanz schreef:

  Agent 327 Eppo,Franka,De Generaal ,jeugdnostalgie!
  Daarvoor Archie de Man van Staal.maar dat was uit Pep dacht ik.

 3. Menno schreef:

  Enkel De Lijn en Marcel Ruijters’ ‘Inferno’. En bier.

 4. Mike's Webs schreef:

  Die Inferno zag er leuk uit, al denk ik dat het stijltje van Ruijters mij op den duur wel zou gaan vervelen. Door zijn stijl was het wel een bijzondere bijdrage in Bloeddorst vond ik.

 5. Johan schreef:

  Bedankt voor je stukje over stripblad De Lijn, Menno! En ter info: ons nieuwste nummer is behalve verkrijgbaar in Nederlandse en Vlaamse stripwinkels ook te bestellen via onze website.

Leave a Reply

 
xfactor
Dit is de webstek van Menno Kooistra. Alles wat zich binnen de digitale muren van Mennomail.nl afspeelt is beveiligd door deze jongen: ©.