Home
xfactor
11 apr 2008
Posted by Menno, and filed under Film, Horror, Strip, Zombies

Gister ving voor de 24e maal het leukste filmfestival van het jaar aan: het Amsterdam Fantastic Film Festival. En voor het eerst sinds 2003 was ik niet bij de opening. Tijdgebrek. Zojuist las ik dat oprichter en sinds vorig jaar ex-festivaldirecteur Jan Doense niet alleen in het zonnetje werd gezet, maar tevens werd geridderd in de orde van Oranje-Nassau! Doe maar luxe! Maar zeer terecht, want Mr. Horror heeft sinds de eerste ‘Weekend of Terror’ heel wat bereikt. “Toch wel bijzonder dat je in dit land geridderd kan worden door 20 jaar horrorfilms te vertonen” liet eregast Tim Burton weten.

AFFF nr. 24

Aanraders
Het festival duurt dit jaar twee hele weken en heeft een reeks veelbelovende titels op het programma. Zo kijk ik erg uit naar openingsfilm ‘The Fall’ (2007, Tarsem Singh), ‘Sukiyaki Western Django’ (2007, Takashi Miike), ‘The Ruins’ (2008, Carter Smith), slotfilm ‘Doomsday’ (2008, Neil Marshall) en uiteraard George A. Romero’s ‘Diary of the Dead’ (2007), waar ik al eerder over schreef.

Eerder zag ik al de hilarische over-the-top horror ‘Hatchet’ (2006, Adam Green), het doodenge ‘[REC]’ (2007, Jaume Balagueró & Paco Plaza), de nachtmerrie van elke ouder ‘Joshua’ (2007, George Ratliff) en de zomcom ‘Fido’ (2006, Andrew Currie), welke ik stuk voor stuk ten zeerste aanraad.

Fido

Helaas kan ik er dit jaar niet zo fanatiek aanwezig zijn als voorgaande jaren (ik nam er twee maal zelfs vakantie voor op), maar ik zal het festival zeker een bezoeken. Want zeg nou zelf, beschrijvingen als deze wil je toch niet missen:
– een vrouw met zeven clitorissen die enkel bevredigd kan worden door iemand met eenzelfde soort anatomisch defect – ‘Bad Biology’ (2008, Frank Henenlotter)
– een absurdistisch bloedbad veroorzaakt door een Japans schoolmeisje met een mitrailleur als onderarm – ‘Machine Girl’ (2008, Noboru Iguchi)
– een buitenaards wezen als juffrouw die de leerlingen van klas 6b terroriseert – ‘The Substitute’ (2007, Ole Bornedal)

Precies! Naar Tuschinski dus. Het kan nog tot 20 april!

Machine Girl
Still uit ‘Machine Girl’

Cultura
Overigens was Jan Doense gister op het NPS themakanaal Cultura te gast, samen met striptekenaar Jeroen Funke als zombie. Kijk hier (klik op Cultura Film III 14) voor de interessante aflevering en let vooral even op het exemplaar van mijn eigen Bloeddorst (het exemplaar dat ik vorig jaar aan Jan overhandigde?) dat pontificaal op de tafel ligt én door de zombie nog even onder de aandacht wordt gebracht. Thanks Jeroen!

0:14
Tags:
xfactor

2 Responses to “AFFF numero 24”

 1. Mike's Webs schreef:

  Fido heb ik gezien. Lachen met zombies.

 2. edwin schreef:

  Toen ik dinsdag mijn kaartjes ophaalde, verzuchtte de festivalmedewerker ‘Wat een ellende heb je uitgezocht’. Ach 😉 Een aantal films heb ik laten schieten, omdat ze over een paar weken ook gewoon in de bioscoop te zien zijn.

  Gister al wel genoten van het visueel spektakel ‘The Fall’, prachtige rol van dat kleine meisje (weet even de naam niet). Morgenochtend vlak na mijn ontbijt ga ik me onderdompelen in de wereld van de suicidalen en maandag Beatrice Dalle in Inside.

  Sorry, u merkt al dat ik niet al te bloederige films uitgezocht heb. Dit keer dan. Volgend jaar maak ik het wel goed 😉

  U laat toch nog wel weten, hoe Machine Girl was? Stond nl op mijn reserve-lijstje!

Leave a Reply

 
xfactor
Dit is de webstek van Menno Kooistra. Alles wat zich binnen de digitale muren van Mennomail.nl afspeelt is beveiligd door deze jongen: ©.