Home
xfactor
21 mei 2008
Posted by Menno, and filed under Muziek, Nieuwe media

…over goede muziek welteverstaan. Ik kan er geen genoeg van krijgen.

Misschien nog leuker dan lullen over muziek is luisteren naar mensen die lullen over muziek. En dan het liefst vol overgave. Leo Blokhuis is zo’n iemand. Ik hang aan zijn lippen als hij weer een feitje ophoest uit de rijke popgeschiedenis en de historie van een liedje tot eeuwen terug kan leiden. Begin dit jaar was ik bij ‘Harmonium’, een theatershow van Blokhuis en zijn eega Ricky Koole, waar hij live weetjes spuide. Hoogtepunt voor mij die avond was het moment dat hij vol overgave vertelde over het nummer ‘American Tune’ van Paul Simon en deze vervolgens op plaat opzette, in al z’n 3 minuten en 47 seconden. Het publiek was muisstil en ik had kippenvel.

Voor het luisteren naar lullen over muziek kun je ook op het net terecht. Uiteraard is er het rijkelijk gevulde 3voor12 (dat gisteravond overigens een prijs ontving voor de verslaggeving van Lowlands 2007), maar een talking head afgewisseld met muziek vind je bijvoorbeeld bij poprecensent Gijsbert Kamer, die zijn ongezouten mening met de kijker deelt op VK.TV. Je bent het met hem eens of niet, hij praat vol passie over de laatst verschenen albums.

CortonSinds maandag is ook NRC met video’s op het net vertegenwoordigd en heeft 3FM DJ Eric Corton een eigen rubriek gegeven in NRC Rocks. In de eerste aflevering lult hij vol overgave over Dave Grohl en de Foo Fighters, inclusief meezingen en luchtdrummen.

Beide videocolumns werken aanstekelijk. Tenminste bij mij want ik heb gelijk weer de Foo Fighters hard opgezet. Kijkend luisteren naar mensen die lullen over muziek. I love it!

0:06
Tags:
xfactor

One Response to “Lullen over muziek”

  1. Mike's Webs schreef:

    Ik vind het zelf ook erg leuk om te lullen over popmuziek. Laatst in mijn stamkroeg nog een openhartig gesprek gevoerd met een krukzitter naast mij over REM, The Beatles en zijn voorkeur voor Ringo Starr. Dát zijn leuke gesprekken.

Leave a Reply

 
xfactor
Dit is de webstek van Menno Kooistra. Alles wat zich binnen de digitale muren van Mennomail.nl afspeelt is beveiligd door deze jongen: ©.