Home
xfactor
10 jul 2008
Posted by Menno, and filed under Nieuwe media

Morgen is het zover. Komt ‘ie eindelijk uit in Holland, de langverwachte, reikhalzend naar uitgekeken iPhone 3G (de opvolger van de iPhone). Een vernuftig stukje elektronica waarmee je naast bellen (je zou het bijna vergeten) ook kunt surfen, mailen, fotograferen, foto’s bekijken, muziek beluisteren en een groot aantal programma’s en software op kunt installeren. Dit alles via de OS van Apple’s Mac en een kekke touchscreen. Revolutionair en onmisbaar voor de gadgetfreak, nerd en nieuwe media-fanaticus. Ik zou liegen als ik deze iPhone ook niet zou willen, maar no way dat ik ‘m nu al aanschaf. En als ik jou was zou ik het ook niet doen, tenzij je van alle kanten genaaid wilt worden (zou kunnen).

De iPhone is in Nederland enkel en alleen te krijgen via de telecomaanbieder T-Mobile. De telefoon van de toekomst is dus ab-so-luut niet te bestellen met een ander abonnement en zelfs los (simlockvrij) is ‘ie niet te koop. Ontzettend slim dus van de mobiele T’ers die flink binnen lopen met deze actie. Wekenlang wachtte ongeduldig Nederland op de elfde juli en het enige wat T-Mobile deed was beetje bij beetje informatie vrijgeven. Zo kon je je inschrijven op de nieuwsbrief (wat meer dan 40.000 mensen deden), en werd slechts summier bekend gemaakt uit welke abonnementen je kon kiezen en wat het allemaal zou gaan kosten.

De prijzige prijzen
Inmiddels is het bekend. T-Mobile biedt de keuze uit drie abonnementen. De goedkoopste is 29,95 euro per maand, de andere opties zijn 44,95 en 64,95 euro per maand. Bij het middelste en het duurste tarief krijg je de 8GB iPhone 3G bijna gratis (1 euro), terwijl de 16GB iPhone 3G bij het duurste abonnement vanaf 19,95 euro verkrijgbaar is. Uiteraard zit je in alle gevallen twee jaar vast aan dit abonnement.

Pittige prijzen als je het mij vraagt. En dan heb ik het nog niet eens over de addertjes en kleine lettertjes. Zo zijn daar bijvoorbeeld:
– Aansluitkosten van 26,25 euro (was eerder 53 euro)
– Het simlockvrij laten maken kost je 120 euro (dit loopt af en pas na een jaar is het gratis. Je zit dan nog wél vast aan het abonnement van twee jaar)
– Downloaden in het buitenland is extreem prijzig: 10 tot 30 euro per MB
– Bellen in het buitenland valt buiten je bundel (lees: duur)
– Niet onbelangrijk: de iPhone heeft een camera van “slechts” 2.0 megapixels, en dat terwijl de nieuwste “gewone” GSM’s al met 5.0 camera’s verkrijgbaar zijn

‘Waar je al zo lang op hebt gewacht’

Voorts geef ik je op een blaadje dat na een maand of drie andere providers de iPhone 3G ook zullen aanbieden. En natuurlijk zijn de tarieven voor abonnementen bij hen goedkoper. Rond die tijd of misschien wel eerder zal de telefoon ook los verkrijgbaar zijn. Sterker: in België is de 3G morgen al simlockvrij te koop, zij het voor de astronomische bedragen van 525 euro (8GB) en 615 euro (16GB). In ons landje zullen ze tzt goedkoper zijn. Het blijft duur, maar je zult altijd goedkoper uit zijn dan bij het naai-abonnement van T-Mobile.


Massahysterie
In New York liggen er al een week mensen voor de deur van de Apple Store op 5th Avenue om hun handjes als eerste om de nieuwe iPhone te klampen. Jep, een week. Ook in Nieuw-Zeeland en Azië kamperen mensen voor de winkels. Het zal ongetwijfeld ook in Nederland het geval zijn. In Rotterdam misschien waar vanavond de eerste iPhones verkocht worden. I don’t care, maar het verbaast me niets. Men is massaal voor de iPhone-hype gevallen en in de sneaky verkoopval gelopen. Doodsbang dat ze de eerste iPhones mislopen. Maandenlang, wat zeg ik, jarenlang is de hype zorgvuldig opgebouwd en zijn de mensen lekker gemaakt. De ongeduldigen kochten de eerstegeneratie-iPhone al in Amerika en konden de laatste twijfelaars over de streep trekken. En nu wil iedereen de iPhone 3G (die nog beter en sneller is) en is bereid er flink voor te dokken. En daar maakt T-Moblie gretig gebruik van, wat ik ze niet eens kwalijk kan nemen. Gelijk hebben ze, want het klootjesvolk trapt er toch wel in. Die willen genaaid worden. Die willen diep in de buidel tasten voor een hippe telefoon die over maximaal 90 dagen elders goedkoper te krijgen is.

Succes morgen!

Apple-topman Steve Jobs lacht

0:01
xfactor

9 Responses to “iPhoney”

 1. Rudie schreef:

  MOETHEMHEBBEN…..nee…..ik……ben…. ….sterk……NEEMOETHEMHEBBEN………nee… ..peer…pressure…..ik……MOETHEMHEBBEN……nee.. …jongens……help…..me…..ik…..
  MOETHEMHEBBENWANTDANBENIKCOOL
  HIPENUNIEKENHELEMAALMEZELF.

  MOETHEMHEBBENMOETHEMHEBBENMOETHEMHEBBEN!

  JFG*&T#IJGKJ:POUOIY< M (*^TGL <MV

 2. Aukje schreef:

  @Rudie: Als je niet kan wachten dan koop je ‘m toch gewoon? If you have the money… 🙂 🙂

 3. Rudedogg schreef:

  Ja, dat is het probleem. Veel te duur. Maar als alles gaat als gepland dan staat er binnenkort 25 miljoen op mijn rekening. Dan denk ik er nog eens rustig over na.

 4. Peter schreef:

  Ik koop er meteen acht, denk ik. Nee: twaalf. En dan maar lekker bellen!
  @Rude, moet je nagaan: wij hopen op 25 miljoen… die stevejobstypes gaan niet voor minder dan 25 miljárd… (een miljard is een miljoen maal DUIZEND, ik zeg het er nog maar eens bij). Steve zou met gemak alle 3G’s kunnen kopen die de komende tien jaar van de band rollen. En dan maar lekker bellen!

 5. han schreef:

  Zuurpruim.. Apple heerscht, kom uit je stoffige studentenhok en betreed het heden!

 6. Davidoff schreef:

  Degene die dit heeft geschreven is vast een jaloerse loser die stiekem ook morgen een i-phone wil maar hem niet kan betalen.

  Gast get a life…

 7. Peter schreef:

  Die Menno moet inderdaad een enorm levensmoeë negentiende eeuwer zijn, wat ik erover hoor. Lelijk ook.
  Han, hoe is ’t weer in Portland, Oregon? Regen zeker? Hier in Holland is ’t al wékenlang 32 klein nulletje C.
  En is die shoot out in die winkel bij Crater Lake nog opgelost? Benieuwd of ze de dader vinden.

 8. James schreef:

  Mooi Stukje. Ik ben ook trouwe Apple-fan.

  Een mooi betoog wat je hier neerzet! PLUIM. Ik bekijk het zo: Apple heeft het slim aangepakt, en maakt gebruik van de dom- en dwaasheid van de mens. Ze geven steeds weinig informatie, zodat er steeds nieuwe roddels komen, waardoor ze ook veel media aandacht krijgen. Zo zie je dat Apple nieuws mediageil is.

  Ik wacht er ook wel een tijdje mee voordat ik hem koop, niet om geldkwesties, maar omdat ik het zo dom vind om voor een winkel te gaan staan wachten.

 9. brasikurtz schreef:

  Het is allemaal zo mooi wat Steve Jobs maakt,dat je het allemaal wil hebben. Maar in dit geval sla ik over,kan het wel betalen maar heb sowieso een hekel aan bellen,maar er schijnen mooie spelletjes in aankomst te zijn voor de iPhone,maar om ‘m alleen daar voor te kopen.. Heb wel vandaag (eindelijk)Mariokart voor op de WII,ga ik nu ff spelen (met koopa troopa als coureur),ik blijf een groot kind.

Leave a Reply

 
xfactor
Dit is de webstek van Menno Kooistra. Alles wat zich binnen de digitale muren van Mennomail.nl afspeelt is beveiligd door deze jongen: ©.