Home
xfactor
2 sep 2008
Posted by Menno, and filed under Bowie, Horror, Nieuwe media, Overpeinzing, Strip

In den beginne was er een koelkast. Zo’n enorm ding dat vooral heel dik was en waarvan de antenne steeds scheef stond. Het moet 1997 geweest zijn. Mijn eerste mobieltje. Prepaid. Wekelijks opgewaardeerd met 10 euro via een telefoonkaart. Later kon het ook via de Rabofoon. Gekkenhuis.

Mijn tweede én derde GSM waren hetzelfde. Merk was onbekend, maar mijn provider, Libertel (later Vodafone, waar ik sindsdien altijd trouw aan ben gebleven) had er met hele grote letters LIBERTEL op gezet. Volgens mij heb ik er nog wel één liggen ergens. Libertel IZI. Sja, wat zal ik zeggen. Het belde.

Mijn vierde telefoon was heel erg klein. Een Sony Ericsson. Gewéldig ding. Begin van een hechte Menno-Sony Ericsson relatie. Wat een vooruitgang was dat. Kon bellen als de beste. Gadgetfreak en verrader als ik was werd dit fraaie mobieltje na een jaartje toch weer vervangen door een uitklaptelefoon van Motorola. Zo’n hippe smartphone met Windows Mobile erop. Wat een vreselijk ding was dat. Liep alleen maar vast. En in het buitenland kreeg ik van 1 sms’je wel 100 kopietjes. Blij dat ik na een jaar weer een nieuwe uit mocht zoeken van Vodafone.

Het werd de Sony Ericsson T610 (ja, we zijn bij het punt waar ik de modellen nog kan herinneren). Erg modern voor die tijd. Ik heb het over midden 2003. Iedereen op de televisie had er een. Dus was ‘ie cool. Zat zelfs een camera op. Klein, donker en korrelig, maar dat had ook wel wat kunstzinnigs.

Na twee jaar, want zo lang duurde mijn abonnement, koos ik voor een van de opvolgers van de T610, de Sony Ericsson k800i. Een top GSM. Batterij gaat wel 4 tot 5 dagen mee en de camerafunctie (3,2 MP) is subliem. Met een beetje pijn in mijn hart zie ik het einde van mijn abonnementsperiode alweer tegemoet. Tijd voor een nieuwe.

En dat, beste lezer, brengt me tot het plaatsen van onderstaand filmpje want ik denk dat ik de opvolger heb gevonden. Jawel. Het heeft lang geduurd want ik heb me goed ingelezen en gekeken. De iPhone kwam natuurlijk voorbij, maar ook de HTC Diamond Touch én Pro, de Samsung i900 Omnia en de Blackberry Bold. Maar ik denk dat ze voor mij niet kunnen tippen aan deze nieuwe Sony Ericsson Xperia X1 die -volgens de laatste berichten- in oktober op de markt komt.

Cool huh? Essentieel voor mij in elk geval zijn een goeie camera, prettig belgemak en ja, toch echt wel Google maps, want ik ben ongelooflijk slecht in het vinden van straten.

Ik denk dat ik het wel zeker weet. Xperia X1, kom maarrrrr. Tenzij jij me nog kunt omlullen?

23:30
Tags:
xfactor

5 Responses to “Mijn geschiedenis in GSM’s”

 1. Aukje schreef:

  Oh god, al wéér een ander? Zo veranderlijk als het weer!

 2. Mike's Webs schreef:

  Ik ga je niet omlullen. Sony Ericssons zijn gewoon lekkere telefoonjes. Ik ben erg blij met de mijne en de foto’s die hij maakt.

  Wat me wel tegenstaat is de overconsumptie van telefoontjes. Dat je na twee jaar automatisch maar een nieuwe moet nemen als je abonnement afloopt/verlengd moet worden. Tuurlijk, kun je ook vaak korting krijgen en geen nieuwe telefoon.. maar wie doet dat? Je wilt toch ook weer een stapje vooruit. En in twee jaar zijn er vaak een hoop vernieuwingen bijgekomen.

 3. David schreef:

  Mooi ding hoor die X1, zeker met dat touchfocus. Het is alleen geen iPhone 😉

 4. Frans-Jan schreef:

  ziet er mooi uit. maar.. windows mobile 🙁

 5. edwin schreef:

  @Mike: Ik ben er zo eentje. Zolang mijn SE W810i geen gebreken vertoond, blijf ik bellen voor €7 per maand. Wanneer ik toe ben aan een nieuwe gsm, dan heb ik de korting al bij elkaar gespaard en kan ik de telefoon uitkiezen, die ik zou willen.

  Dat daar gelaten, de xperia lijkt me een fijn apparaat 🙂

Leave a Reply

 
xfactor
Dit is de webstek van Menno Kooistra. Alles wat zich binnen de digitale muren van Mennomail.nl afspeelt is beveiligd door deze jongen: ©.