Home
xfactor
15 feb 2009
Posted by Menno, and filed under Film

Zojuist The Grudge 3 (2009, Tony Wilkins) en Body of Lies (2008, Ridley Scott) gezien. De eerste krijgt een magere 3 van me en de tweede een ruime 7. Hoe kom ik tot deze onbetwistbare rapportcijfers, hoor ik je denken. Terecht.
Welnu, elk cijfer staat gelijk aan een zogenaamde Menno-eis. Voldoet een film aan alle 10 Menno-eisen, dan krijgt ‘ie een 10. Een 1 wordt uitgedeeld als deze aan het minst belangrijke element voldoet, een 10 als het meest essentiële element in de film te vinden is. As simple as that. Zo zijn dit de Menno-eisen.

1. Het was tenminste een film
2. De film nam zichzelf serieus
3. Mooie sfeer / decor
4. Het is origineel verhaal (geen remake)
5. Er werd goed in geacteerd
6. Het verhaal was goed / goede dialogen
7. De muziek / soundtrack was een absolute meerwaarde in de film
8. De cameravoering en licht vielen op en voegden wat toe
9. De mise-en-scene was als een weldoordacht ballet
10. De film maakte wat in mij los / raakte me / heeft me aan het denken gezet / bleef hangen

En zo kan het dat films als The Exorcist, La Haine en Donnie Darko aan een 9 komen, terwijl een draak als Eurotrip blijft steken op een 4 en een Night Skies zelfs een 1.

Zie ook mijn IMDB cijferlijst, die ik helaas te onregelmatig bijhoud.

22:15
Tags:
xfactor

One Response to “Films: de Menno-eisen”

 1. d!o schreef:

  Belangrijke criteria bij mij zijn:
  -liet de film me lachen?
  -heb ik me verveeld?
  -bleef ik zitten tot de aftiteling voorbij was?
  en
  -kwam ik klaar?

Leave a Reply

 
xfactor
Dit is de webstek van Menno Kooistra. Alles wat zich binnen de digitale muren van Mennomail.nl afspeelt is beveiligd door deze jongen: ©.