Home
xfactor
9 mrt 2009
Posted by Menno, and filed under Nieuwe media, Overpeinzing

Een klein half jaar geleden maakte ik je deelgenoot van mijn geschiedenis van gsm’s. Zo kwamen er lompe koelkasten voorbij, maar ook hippe state-of-the-art phones wat heb ik jou daar. In november trok ik de stoute schoenen aan en kocht de allernieuwste Sony Ericsson, de Xperia X1. Logisch, want Sony beviel me reeds twee modellen ruimschoots en ja, hee, come on, de Xperia had alles wat je je maar kon wensen: uitschuifbaar toetsenbord, goeie camerafunctie, uitstekende touchscreen, uit te breiden en te pimpen tot bijna alles en zelfs een prima belbereik.

Echter, de telefoon beviel niet.

Grootste struikelblok: Windows Mobile. Het is en blijft een lomp en klungelig OS, hoe fraai het (Sony Ericsson) jasje er ook uit ziet. Regelmatig had ik de bekende vastlopers en veel was het nét niet. De knopjes en menuutjes waren te klein (voor mijn worstenvingers) en het opstarten duurde wel errug lang. Ook viel het veelbelovende panel-systeem tegen, waarmee je tussen een negental homescreens kon switchen. Ik gebruikte het nooit. Zelfs de camera was een achteruitgang in vergelijking met mijn vorige Sony.

Maar wat te doen? Ik had tenslotte een 1-jarig Vodafone abonnement en een flink bedrag neergeteld voor dat ding. Oplossing: verkopen die hap en een nieuwe simlockvrije telefoon kopen. Nou ja, ik deed het andersom en kocht een iPhone 3G en nu staat mijn Xperia X1 te koop (interesse?).

Maareh…iPhone? Jeppers, de iPhone. Le iPhone op z’n Frans. Ik heb het toch maar gedaan. Want zonder de in Nederland enkel via T-Mobile verkrijgbare telefoon is ‘ie ineens een stuk aantrekkelijker. Ik ontdeed mij van de inmiddels versleten stoute schoenen en trok een stel goddamn thrillseeking sneakers aan. Want de iPhone scoorde ik op eBay. Retespannend kan ik je vertellen. De druk neemt namelijk behoorlijk toe in de laatste 10 seconden als iedereen als een idioot met hogere bedragen gaat gooien. Zo kun je geluk hebben en een prima iPhone kapen voor 300 euro, maar loop je ook het risico er één te kopen voor 450. En het lastige aan eBay is het feit dat eenmaal geboden kopen is, mocht jij overblijven met het hoogste bod. En dan maar hopen dat je niet opgelicht gaat worden. Risky business dus.

Zo stond ‘ie op eBay, mijn precioussss

Maar gelukkig, na een stuk of zes keer waaghalserij en liters angst- en zweetdruppels lichter lukte het me te bieden op een tweedehands iPhone 3G uit Oostenrijk. Kostte me 339 euro, plus 19 euro verzendkosten. Telefoon verder in perfecte staat, simlockvrij én ge-jailbreaked. Koopje dus. Vorige week ontving ik ‘m en wat is ‘ie mooi! Hoe kon ik ooit met Windows Mobile werken, durf ik nu al te denken. Wat beweerd wordt is gewoon waar: de iPhone 3G is écht de ultieme telefoon.

23:04
Tags:
xfactor

4 Responses to “Hoe ook ik voor de iPhone viel”

 1. Menno Nicolai schreef:

  Tsja, de mijne komt uit Italië, maar ik kocht hem in Lemmer voor de somma van € 699,- (wel 16 gB). Die van Hannie was gelukkig gratis (want zij was ook meteen om).

 2. Aukje schreef:

  Nu nog een Apple als computer en je hoort er helemaal bij. 😉

 3. Rutger schreef:

  Ik wil dus al heel lang een iPhone. Maar mijn abbo verloopt pas in November ’09 en mijn oude Samsung U600 is nooit genoeg waard om een kale iPhone uit Belgié te overlappen. *Snik*

  Gefeliciteerd met je iPhone, nu nog een Mac 🙂

 4. Marcel schreef:

  pijnlijk dit

Leave a Reply

 
xfactor
Dit is de webstek van Menno Kooistra. Alles wat zich binnen de digitale muren van Mennomail.nl afspeelt is beveiligd door deze jongen: ©.