Home
xfactor
17 mrt 2009
Posted by Menno, and filed under Bowie, Muziek, Strip

Het is alweer een maandje geleden dat ‘ie uitkwam, maar dan heb ik ‘m ook goed kunnen beluisteren, de nieuwe mash-up cd van Bowie’s The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars: Ziggy Stardust Remixed.

Een vijftal DJ’s luisterend naar de pakkende namen Atom, A Plus D, World Famous Audio Hacker, ToTom en DJ BC hebben de klassier stevig onder handen genomen en alle 11 nummers gestript, geript, geremixed en gecombineerd met muziek van andere artiesten. Zo horen we in ‘Ziggy Stardust’ ook Shawn Mullins en The Beatles voorbijkomen en herkennen we in ‘It Ain’t Easy’ (omgedoopt tot ‘Easy Hypocrities’) ‘Silly Hipocrities’ van Bob Marley. Ook rap van Jay Z komt aan bod in de ‘Starman’. Waarom niet?

Is deze ratatouille van de meest uiteenlopende muziekstijlen en artiesten nu geslaagd? Ja. Het is een vakkundig samengesteld zootje ongeregeld. Alles kan en alles mag. En alles is ook gedaan. Samples uit E.T. en Close Encounters of the Third Kind worden afgewisseld met fragmenten uit de popgeschiedenis en dat levert zeer verrassende resultaten op. Beluisterenswaardig is ook ‘Moonage Symphony’ waar Bowie het opneemt tegen The Supremes’ en het refrein van ‘Baby Love’ moeiteloos overvloeit in ‘Moonage Daydream’.

Het complete album is geheel gratis te downloaden via deze site. Helemaal in de traditie van de moderne internettende Bowie, die dit album ongetwijfeld ook helemaal te gek vindt.

Beluister en bekijk hieronder ‘Stardust Kids’ door A Plus D, ofwel David Bowie vs MGMT!

0:04
Tags:
xfactor

2 Responses to “Bowie door de mixer”

  1. SdB schreef:

    Kijk daar hou ik van! Iemand die de graaiers van de muziekindustrie laat struikelen. Gewoon mpdrietjes downloaden. En ik moet zeggen… de muziek klinkt heel verfrissend.

  2. Menno schreef:

    Helemaal mee eens. Fuck ‘m all. Gewoon aanbieden die hap!

Leave a Reply

 
xfactor
Dit is de webstek van Menno Kooistra. Alles wat zich binnen de digitale muren van Mennomail.nl afspeelt is beveiligd door deze jongen: ©.