Home
xfactor
19 apr 2009
Posted by Menno, and filed under Strip

Dit weekend vond in Arnhem een stripbeurs plaats onder de spannende naam ‘Stripbeurs Arnhem‘. Het is geen spetterende beurs en ook deze derde editie werd niet overspoeld met hordes mensen. Nee, deze stripbeurs is vooral heel gezellig voor de tekenaars zelf.

Het was mijn tweede bezoek aan Stripbeurs Arnhem. De eerste keer met Bloeddorst en Nieuw Gehoer, ditmaal omdat het bijna twee jaar geleden aangekondigde stripboek Oost West uitkwam. Dit 180 pagina’s tellende boekwerk bevat strips van een handvol Nederlandse en Belgische stripauteurs die hun visie geven op de Oosterse strip, ook wel bekend als manga. Oost meets west dus.

Nu heb ik helemaal niets met manga, sterker: ik vind bijna alle mangastrips stilistisch en inhoudelijk vreselijk en oninteressant, maar meedoen met dit project, geïnitieerd en gecoördineerd door Willem Ritstier en uitgegeven door Uitgeverij Bee Dee, leek me best leuk. Op deze site heb ik wel eens eerder wat schetsen laten zien van mijn bijdrage aan Oost West: Insomnia. Twee pagina’s vol schattige Pokemon rip-offs. Hiero en hiero.

Welnu, het boek is uit en is zeker de moeite waard. Absoluut en heulemaal voor de mangaliefhebber. Maar ook voor de rechtgeaarde stripfan is het interessant om te zien hoe tekenaars als Wout Paulussen, Schwantz, Mike & Alice Kok en Pieter Hogenbirk omgaan met deze stripvorm.

Hieronder presenteert Jan Verdegaal van Bee Dee het boek aan de organisator van de beurs:


Foto: Dio

En dus was het weer vrolijk boeken signeren daaro in het Arnhemse. Altijd leuk! En het is ook wel eens gezond om naast alle bloederige zombies met afgehakte ledematen wat aandoenlijks te tekenen:

Het boek Oost West is te koop in elke zichzelf respecterende boekwinkel. Anders zeker in de stripwinkel. Online kun je ‘m bestellen bij Uitgeverij Bee Dee.

19:48
Tags:
xfactor

2 Responses to “Oost West”

  1. Rutger schreef:

    Volgens mij heb ik voor deze beurs een keer een aankondiging gezien toen ik in Arnhem was. Wel leuke foto’s!

  2. Mike's Webs schreef:

    Tja, die eerste keer Arnhem was een disaster. Wat beurs betreft. Ik heb toen gezellig in de zon gezeten met Merel B., JP en Hallie Lama – om maar een paar striphoofden te noemen. Zoals altijd maken de mensen de beurs gezellig. Toch ziet het ernaar uit dat je je prima vermaakt hebt dit weekend. En je hebt zelfs nog wat manga-figuurtjes op papier gezet. Gewaagd hoor! Hopelijk meer werk van de Kooi in stripvorm dit jaar.

Leave a Reply

 
xfactor
Dit is de webstek van Menno Kooistra. Alles wat zich binnen de digitale muren van Mennomail.nl afspeelt is beveiligd door deze jongen: ©.