Home
xfactor
21 aug 2009
Posted by Menno, and filed under MP3, Nieuwe media, TeeVee

Van Kooten en De Bie waren briljant. Daar ben jij het mee eens. Ik ga niet uitweiden over hoe leuk de audio sketches over de Eurotex tandenborstelfabriek in Zwolle, de Videokeizer en het antwoordapparaat van Tineke Lamaker wel niet zijn. Nog maar te zwijgen over de ontelbare tv-opnames. Wat heb ik genoten van de heren. Helaas zijn ze niet meer samen op televisie, maar gelukkig hebben ze een enorm rijk archief achtergelaten op dvd’s en cd’s. Genieten doe ik dus nog steeds.

wimWim de Bie is na de tv werkzaamheden verder gegaan op het net middels zijn weblog Bieslog. Hier publiceerde hij dagelijkse blogs en nam hij audio- en videosketches op welke in (inmiddels lage kwaliteit) RealAudio bestanden te beluisteren en bekijken waren. Ook dit is nog allemaal terug te halen op de site die op 13 mei 2008 na ruim zes jaar ophield te bestaan. Tijd voor nieuwe uitdagingen, liet de hoofdredacteur weten.

Wim ging als afsluiter nog heel even bloggen voor het Crossing Border festival op een speciaal voor hem ingericht weblogje. Een WordPress blogje! En daar was Wim nog niet bekend mee. Tijd dus voor een mini-cursus WordPress. En laat ondergetekende daar nu verantwoordelijk voor zijn bij de VPRO. Dus daar zat ‘ie. Wim de Bie. Naast me aan mijn bureau, keurig en rustig mijn instructies tot zich nemend, terwijl ik na elke zin hyperventilerend besefte wie er nou wel niet naast me zat. Wim de Bie! Een grootheid uit mijn jeugd en huidige leven.

Een bijzonder moment.

Een deel van de Bieslog audio en video wordt nog steeds als podcast aangeboden en is erg de moeite waard. Vooral ook de video’s van Coby de invaluitzendkracht in de zorgsector (Annet Malherbe). Ik raad je aan dit ook zeker eens te beluisteren en te bekijken. Hieronder een voorbeeld. Wim is verkouden. Lastig, maar het heeft wel een zeer coole bijkomstigheid!

[audio:http://download.omroep.nl/vpro/25412518.mp3]
23:43
Tags:
xfactor

Leave a Reply

 
xfactor
Dit is de webstek van Menno Kooistra. Alles wat zich binnen de digitale muren van Mennomail.nl afspeelt is beveiligd door deze jongen: ©.