Home
xfactor
18 okt 2009
Posted by Menno, and filed under MennoKwis antwoorden

Dat was MennoKwis 34, in zijn geheel in elkander gezet door Jasper Koning (aka Kingjay). Hieronder zijn woorden.

Een heuse Mennokwis mogen maken. Wat een eer! Als eerste gastquizmaster! Stiekem heb ik een thema verwerkt in deze KingjayKwis, namelijk ‘helden’. Wie dat eruit wist te vissen, had daar vooral bij vraag 5 en 7 voordeel van kunnen hebben. Maar goed, zonder langer treuzelen zijn hier de antwoorden!

1. Dit juichende poppetje is de getekende versie van Hiro Nakamura (en niet van J.P. Balkenende, zoals enkelen meenden) uit de serie Heroes. Dat levert allemaal geen punten op. Wel de naam van de fictieve strip en dat is 9th Wonders! Die fictieve strip heeft zelfs een heuse eigen website
hulkie2. Bij de wedstrijd voor Mr. Olympia werd hij twee keer verslagen door Arnold Schwarzenegger. Anders was Lou Ferrigno misschien wel de Terminator geweest. Maar nu heeft deze bodybuilder zich moeten behelpen met groene verf als The Incredible Hulk en als krachtpatser Hercules. In de Hulk-film van 2003 was er een cameo voor Ferrigno weggelegd als bewaker
3. Dit is Drowning Girl van Roy Lichtenstein. Alleen naam van schilder en schilderij levert een puntje op
4. Het geschubte lichaam is van niemand minder dan Rebecca Romijn in haar rol als Mystique in de X-Men films. Zonder schubben en met tijgerprintlaarsjes ook geheel niet onaardig:

Rebecca Romijn

5. Niet uit Crouching Tiger, Hidden Dragon, noch uit House of Flying Daggers, maar uit die andere Aziatische film die ook in het Westen best populair was: Ying Xiong. Maar vooruit, Hero reken ik ook goed
6. Eitje: Von Hier an Blind van Wir Sind Helden. Deze had zelfs Menno goed
7. Geen Mennokwis zonder een referentie aan David Bowie. Dit beeld komt uit de clip van Heroes
8. Holy tell-all, Batman! Het boek My life in tights is de biografie van niemand minder dan Burt Ward, ook bekend als Boy Wonder uit de enige echte Batman-serie (die met ‘Ka-pow!’ en ‘Boing!’). Na zijn rol als sidekick van Adam West schitterde Ward nog in kaskrakers als Hot Under the Collar, Virgin High, Robot Ninja en Beach Babes from Beyond
9. Nee, dit is niet Michael J. Anderson, die bekend is als The Man from Another Place uit Twin Peaks en Samson in Carnivale. Het is een andere kleine acteur, namelijk Felix Silla. Beter bekend als Twiki uit de serie Buck Rogers. Herman Kuipers was bijna ten onrechte een puntje onthouden, maar Silla vertolkt ook de rol van Cousin Itt in The Adam’s Family. Het puntje is bijgeschreven
10. Dit logo is van de beste parodie op een superheld, de onversaagde The Tick. De superheld die niet alleen onverwoestbaar is, maar ook kan terugvallen op zijn drama-superkracht, waarmee hij elke situatie vele malen dramatischer kan laten lijken, dan werkelijk het geval is

11. Deze poezelige knuistjes zijn natuurlijk van Ben Grimm in zijn hoedanigheid als The Thing in de serie The Fantastic Four

Dit zijn de winnaars! Helaas valt quizmaster Menno Kooistra met 4 goede antwoorden net buiten de top 5. Had hij zijn supergeheime superquizkrachten aangesproken, was Menno ongetwijfeld tot winnaar gekroond, maar toch heel sportief dat hij dat niet heeft gedaan. Daardoor is nu dit de top 5:

Op 1. Serge Baeken (met 10 juiste antwoorden)
Op 2. frenkie en Herman Kuiper (met 9 juiste antwoorden)
Op 3. Wendy en Martin en Leonieke (met 8 juiste antwoorden)
Op 4. Jeroen Jager (met 7 juiste antwoorden)
Op 5. Matt en Frank van der Does (met 5 juiste antwoorden)

Bekijk hier de bijgewerkte Hall of Fame.

Volgende keer weer een Menno MennoKwis!

23:18
Tags:
xfactor

3 Responses to “Antwoorden MennoKwis 34”

 1. alfered schreef:

  hi i need for sex one girl 20 or 30 years old
  tanck you

 2. alfered schreef:

  hi i need for sex one girl 20 or 30 years old
  tanck you

 3. Menno schreef:

  LOL

Leave a Reply

 
xfactor
Dit is de webstek van Menno Kooistra. Alles wat zich binnen de digitale muren van Mennomail.nl afspeelt is beveiligd door deze jongen: ©.