Home
xfactor
17 dec 2010
Posted by Menno, and filed under Bowie

Rond de kerstdagen is het altijd heerlijk om het goed foute duet van Bing Crosby en David Bowie uit 1977 terug te kijken en luisteren. Bowie komt langs bij Bing om een moppie piano te spelen, ze raken aan de praat en gaan spontaan perfect tweestemmig Peace on Earth/Little Drummer Boy zingen.
Fout fout, ja en toch vind ik het een fijn liedje. Een uiterst bizaare combinatie ook, Bowie en Bing. Totale tegenpolen en juist dat maakt het interessant. Helaas stierf Bing Crosby een maand na deze opname. Da’s dan weer minder.

Zojuist stuitte ik op Funny or Die op een hilarische parodie op dit zoete duetje. Will Ferrell en John C. Reilly vertolken respectievelijk Bowie en Bing. Ze spelen het hele clipje na en zingen het lied tot op de noot nauwkeurig na. Ferrell imiteert Bowie perfect. Let op de mimiek! Het einde is echter een tikkie anders. Hier de clips onder elkaar. Enjoy!

En als bonus, kwam ook good old Jack Black met een geanimeerde rockversie op de proppen. Samen met Jason Segel. Erg lekker:

1:54
Tags:
xfactor

Leave a Reply

 
xfactor
Dit is de webstek van Menno Kooistra. Alles wat zich binnen de digitale muren van Mennomail.nl afspeelt is beveiligd door deze jongen: ©.