Home
xfactor
13 feb 2012
Posted by Menno, and filed under Concert, Muziek, Taal

Spinvis heeft al een tijdje een nieuwe plaat. Tot ziens, Justine Keller. Ik ben groot liefhebber van zijn muziek. Z’n eerste platen kan ik dromen. Zag ‘m ook al een aantal keren live. De nieuwe plaat kwam nog niet echt binnen. Ik weet niet,  misschien was ik over mijn Spinvis hoogtepunt heen Of hij wellicht?

Maar neen. Afgelopen weekend zag ik hem weer live in Paradiso. Met zijn fantastische bandleden. Elk nummer kwam snoeihard binnen. Wat een prachtige muziek en teksten. De plaat heeft de cd speler in mijn auto en pick-up niet meer verlaten (de elpee die ik na het concert kocht kwam met gratis cd).

Nummer voor nummer worden hart en ziel getroffen. Brokjes en waterige ogen. ‘Overvecht’ is een uitschieter. En ‘De grote zon’. En het openingsnummer ‘Oostende’. Maar mijn favoriet is ‘Kom terug’. En dan vooral de tekst. Lees onderstaande songtekst en luister het nummer, bijvoorbeeld hier via Spotify. Of bekijk de videoclip. Man, wat mooi.

Spinvis kwam terug. En hoe.

Gooi een steen naar de dag
Zo ver als je kunt
Spoel het zout van je huid
Doof het vuur
Volg het spoor dat er ligt
Zoek niet wat er nooit meer is
Was het zand uit je haar
Geef een naam aan ieder jaar
Drink de tranen op je hand
Zwijg er van
Erf de ogen van je kind
Kijk er door
Koester je geheime hart tot het eind

Reis ver, drink wijn, denk na
Lach hard, duik diep
Kom terug

droom een boot in de zon
Geef hem zeilen en wind
Kus een droevige mond heel zacht
Voor de dag begint
Bewaar een steen in je tas
Uit het land waar je sliep
Waar je de wonden opliep
Waar een koninkrijk verging

Haal de parels uit de zee
Geef ze weg
Vecht met alles wat je hebt
Verlies het goed
Wacht dan tot het lichter wordt
Je hebt de tijd

Reis ver, drink wijn, denk na
Lach hard, duik diep
Kom terug

21:35
xfactor

6 Responses to “Kom terug”

 1. Raaphorst schreef:

  ik zag hem gisteren in het paard. ik ga zo de trein in en ga schrijven met pen en papier. dat moet vanmiddag op Hofstijl.nl staan.

  de man kan liedjes schrijven. en heeft een bandje waarin alles klopt. heb hem ooit jaren geleden in Vredenburg gezien, met zijn vader nog op gitaar. dat klopte ook zeer. maar er was wat minder plezier. hij zat volgens mij liever in de studio.

  de term lekker bandje bleef gisteren bij mij hangen. Simon Vinkenoog klonk nog door de sampler. in mijn stad Den Haag. de literaire stad. 

  wordt vervolgd…

 2. Michael Minneboo schreef:

  Dat je niet de cd en het boek van Hanco Kolk heb gekocht. Kolk maakte strips bij de nieuwe cd van Spinvis. 

 3. Menno schreef:

   Ik wilde persé de vinyl versie. Daar zat het boek niet bij helaas.

 4. Anoniem schreef:

  Spinvis is uniek. Sommige mensen haten zijn muziek intens, vermoedelijk omdat hij niet wil gerieven. Dat maakt het juist zo mooi. Zelf had ik aanvankelijk ook moeite met ‘Kom terug’, omdat die synthesizer me aanvankelijk in de weg zat. Maar de tekst haalt je uiteindelijk over. Leuke video ook, kende ik nog niet. 

 5. Buiten Douche schreef:

  fantastisch en ook indrukwekkend blog site.
  Ik wil heel graag bedanken, voor het verstrekken van ons veel betere info.

 6. Jayson Haynes schreef:

  Great short article. Articles that have significant as well as informative web content
  are extra enjoyable.

Leave a Reply

 
xfactor
Dit is de webstek van Menno Kooistra. Alles wat zich binnen de digitale muren van Mennomail.nl afspeelt is beveiligd door deze jongen: ©.