Home
xfactor
30 mrt 2014
Posted by Menno, and filed under MennoKwis, MennoKwis antwoorden

Uit verschillende hoeken van de samenleving kwam de Kwismaster ter ore dat de 39e aflevering van de MennoKwis een tikkie te moeilijk was. De inzendingen laten dit beeld ook zien: slechts 7 deelnemers durfden het aan het formulier in te vullen. Ik beloof de volgende kwis wat toegankelijker te maken. Voor nu: de antwoorden en winnaars!

Antwoord 1: Niemand minder dan Pim Frits en Ida, de kinderboekenreeks van Godfried Bomans en tekeningen van Rien Poortvliet
Antwoord 2: David Lee Roth loopt door de set van Cyndi Laupers ‘Girls just wanna have fun’ in zijn clip van ‘Just a Gigolo’

Antwoord 3: Wist dan echt niemand dat dit mr. space jump Felix Baumgartner was?
Antwoord 4: De schilder was Abram Arkhipov

Abram Arkhipov

Antwoord 5: De overeenkomst tussen Suraj Sharma en Robert Redford is dat ze samen in een film acteren waarin hun personage alleen op de grote oceaan vaart
Antwoord 6: Op de filmset van Lolita (1962). Je ziet Stanley Kubbrick achter Sue Lyon staan
Antwoord 7: Deze scene komt uit Killer Joe (2012). Sharla moet van Joe (Matthew McConaughey) doen alsof hij haar pijpt. In plaats van zijn geval laat hij haar langdurig en vernederend aan een kippenpootje sabbelen. Waarom? Killer Joe heeft net ontdekt dat zij de moord op de moeder van Chriss beraamd heeft om nadien met Rex, de ex van Adele te kunnen vluchten met het geld van de verzekering. Dus.
Antwoord 8: Danica McKellar uit de tv-serie ‘The Wonder Years’. Echt!

Danica McKellar

Danica McKellar

Antwoord 9: De dame kijkt naar een Flippo. Kijk maar:

Antwoord 10: We zien hier Fred, van de reclame voor ‘Yes – het kadootje voor bij de koffie’. Hij wordt hier door zijn buurvrouw geconfronteerd met het feit dat ze ontdekt heeft dat hij een liefdescommercial heeft gemaakt en dat ze hoopt dat zijn vrouw Bep en de kinderen het net zo leuk vinden als zij. Da’s lekker.

Antwoord 11: ‘Het Geheugenpaleis‘ of op z’n Engels: ‘Moonwalking with Einstein. The art and science of remembering everything’ van Joshua Foer.

En de winnaars zijn:

Op 4 (met 0 goede antwoorden): Daan
Op 3 (met 4 goede antwoorden): Henrik Brinch Christiansen, Peter Moerenhout en Ivo Mulder
Op 2 (met 5 goede antwoorden): Serge Baeken
Op 1 (met 8 goede antwoorden): LeoLovesMennokwis en Herman Kuiper

Gefeliciteerd, Leonieke. Je hebt gewonnen: het stripboek HEINZ, de graphic novel! Sorry Herman, Leonieke was eerder 🙂

Heinz, de graphic novel

12:05
Tags:
xfactor

One Response to “Antwoorden MennoKwis 39”

  1. kurai Hoshi schreef:

    Echt alles fout, wel benieuwd naar wat je ons de volgende keer gaat voorschotelen 🙂

Leave a Reply

 
xfactor
Dit is de webstek van Menno Kooistra. Alles wat zich binnen de digitale muren van Mennomail.nl afspeelt is beveiligd door deze jongen: ©.