Home
xfactor
16 apr 2014
Posted by Menno, and filed under Nieuwe media, Portfolio, Video

FrankOSVoor de zeer interessante uitzending van VPRO Tegenlicht over ‘De herovering van het nu‘ met meesterspreker en media-theoreticus Douglas Rushkoff, maakte ik met collega’s de korte bonusfilm ‘FrankOS’.

Rushkoff betoogt dat technologie vooral bezig is jouw ogen zolang mogelijk aan het scherm gekluisterd te houden. Op die manier wordt er immers geld aan je verdiend. Hij beweert dat door te leren programmeren de controle over technologie kan worden terug gewonnen. En dus ook de controle over je tijd. Enter FrankOS. De korte film, op zijn beurt weer een eerbetoon aan Spinke Jonze’s ‘Her‘, gaat over het besturingssysteem FrankOS (Frank Bosma, programmeur bij VPRO Digitaal) die beweert dat leren programmeren wel nuttig kan zijn, maar dat er vele andere tools zijn om baas te worden over techniek. Janne, eigenaar van het OS, luistert en leert.

Actrice: Janne Heling, idee & regie: Jonathan Maas en Jasper Koning, camera & montage: Menno Kooistra, special effects: Flo de Haan, muziek: Arcade Fire – Supersymmetry.

Nog veel mer hierover op tegenlicht.vpro.nl/frankos

10:12
xfactor

2 Responses to “FrankOS”

  1. Anoniem schreef:

    Toevallig heb ik gisteravond die uitzending gezien op uitzendingvergist. Erg boeiend wat Rushkoff allemaal te vertellen heeft. Nu heb ik nog minder zin om aan de smartphone te gaan. Leuke extra video.

  2. Menno schreef:

    Ja, ik hing ook aan zijn lippen. En ja, iPhone is de enige logische keuze.

Leave a Reply

 
xfactor
Dit is de webstek van Menno Kooistra. Alles wat zich binnen de digitale muren van Mennomail.nl afspeelt is beveiligd door deze jongen: ©.