Home
xfactor
1 jul 2016
Posted by Menno, and filed under Actualiteit

Gerrit HiemstraHet lijkt een trend. Een verontrustende trend. De debilisering van de maatschappij. Alles moet makkelijker, Jip en Janneke, luchtig.

Gister weer dit afgrijselijke filmpje van NOS op 3, waar een stel malloten weerman Gerrit Hiemstra vragen waarom het toch blijft plenzen nu het zomer is. “Dat is toch niet normaal?”. Tenenkrommend. Een dieptepunt.

Een dag later kopt de NOS website met ‘‘Kanye West en Kim Kardashian van 17de eeuw’ terug in het Rijks’‘. Want die kennen we. Marten Soolmans en Oopjen Coppit van Rembrandt van Rijn niet. De trend zet zich voort. Echter, het is ditmaal het Rijksmuseum die ons als kinderen aanspreekt, lees:

“Rembrandt schilderde het jonge echtpaar in 1634 ’ten voeten uit’, iets wat ongebruikelijk was voor mensen uit de gewone burgerij. Het Rijksmuseum noemt de twee “de Kanye West en Kim Kardashian van de 17de eeuw”.

Maar dan de video die ze erbij maakten. “Oui, dat is Frans:, “Marten en Oopjen komen hier wonen. Maar niet hele jaar, want ze hebben ook een huis in Frankrijk”, “Wat doen rijke mensen? Die maken geen selfie, nee, die laten een portret maken”. Een all time low:

Jij nog voorbeelden? Deel ze alsjeblieft, want we ‘zijn toch niet gek?!’

9:32
xfactor

One Response to “Debilisering van de maatschappij. Een trend?”

  1. Anoniem schreef:

    Hmmm, ben dit toch niet helemaal met je eens. Het Rijks-filmpje is een commercial, gemaakt door Skipintro. Ik vind hem redelijk briljant. Het feit dat de Kanye/Kim-verwijzing overal wordt overgenomen, is juist het beste bewijs dat ze een goede toon hebben aangeslagen. En dat filmpje van NOS op 3 neemt het gezeik over het weer op de hak. Vind ik minder sterk, maar het idee erachter in zonneklaar (pun intended). Beide filmpjes zijn bedoeld met een knipoog. Werkelijke debilisering is dat mensen je bloedserieus als een kleuter toespreken, wat mij betreft.

Leave a Reply

 
xfactor
Dit is de webstek van Menno Kooistra. Alles wat zich binnen de digitale muren van Mennomail.nl afspeelt is beveiligd door deze jongen: ©.