Home
xfactor
1 jul 2008
Posted by Menno, and filed under Actualiteit, Nieuwe media

Vanaf 1 juli 2008 gaat EeuwigWeekend.nl van start. Een website over media, cultuur en welbehagen in de ruimste zin des woords. Een enthousiast team redacteuren vult dit stukje internet dagelijks met bijdragen over film, muziek, nieuwe media, games, strips en literatuur. Daarnaast verschijnen er columns, cartoons, foto’s, animaties, video’s en audio. Zo kun je elke dag een dosis weekend tot je nemen.

Menno Kooistra en Michael Minneboo voeren de hoofdredactie van de site. Kooistra is RTV webcoördinator en freelance illustrator. In 2007 verscheen onder zijn initiatief en auspiciën de horrorstripbundel ‘Bloeddorst’. Minneboo is audiovisueel programmamaker, journalist en filmwetenschapper. Zijn schrijfwerk verscheen onder meer in de Filmkrant, Myx Stripmagazine, Intermediair en op de website comicbase.nl.

“Eeuwig Weekend is een vrijplaats voor doorwrochte artikelen over films, strips en literatuur en een podium voor schrijvend en tekenend talent,” legt Minneboo uit. “Daarnaast willen we dat er iedere dag iets nieuws te lezen valt voor de bezoekers. Elke dag een beetje weekend dus.”

“We zijn EeuwigWeekend.nl begonnen omdat we een site als deze misten op het web,” zegt Kooistra. “Uiteraard zijn er websites die zich ook met media en/of cultuur bezighouden, maar wij willen met een groep professionele schrijvers, webexperimentalisten en cartoonisten een digitaal platform creëren waar achtergrondartikelen naast strips en cartoons staan. We willen de mogelijkheden van het internet tot het uiterste benutten. Eigengemaakt werk naast recensies in multimediale vorm. Dát is de meerwaarde van Eeuwig Weekend.”

Prominente leden van het Eeuwig Weekend-team zijn o.a. journalist en woordkunstenaar Jaap Stiemer, cartoonist Hallie Lama, schrijver Peter Schuite, illustrator Mattt Baay en weblogster/AboutBlank.nl-redacteur Aukje.

EeuwigWeekend.nl start 1 juli 2008.

www.eeuwigweekend.nl

0:45
Tags:
xfactor

2 Responses to “Nieuw! Eeuwig Weekend”

  1. swanz schreef:

    LEUKE SITE,ZIET ER VEELBELOVEND UIT SUCCES!

  2. Menno schreef:

    Thanks, Swanz. Jij klinkt ook lekker enthousiast!

Leave a Reply

 
xfactor
Dit is de webstek van Menno Kooistra. Alles wat zich binnen de digitale muren van Mennomail.nl afspeelt is beveiligd door deze jongen: ©.