Home
xfactor
29 jul 2009
Posted by Menno, and filed under Film, Overpeinzing

Tijdens mijn 14 dagen vakantie ga ik 14 verhalen tot me nemen. In de vorm van films, series, boeken, strips en games. En mijn ervaringen deel ik met jou op deze site. Wat bof je toch.

Verhaaldag 3: Severance

severanceIk had twee vrienden op bezoek en beloofde hen een smeuïge horrorkomedie mét tieten: Severance! Dat zou me wat worden!

Severance betekent ontslagvergoeding en dat is een mooie titel voor deze film over een bedrijfsuitje dat in de soep loopt. De filmposter en tagline (‘Another bloody office outing’) zijn veelbelovend. Severance is een Brits-Duitse coproductie, maar verhaalt over een typisch Engels groepje kantoorlui.

Een busreis naar Hongarije strandt in het bos als de Hongaarse chauffeur weigert verder te rijden. De club wordt de bus uitgezet en besluit verder te wandelen naar het hotel. Ondertussen grappend en grollend en de zeven personages introducerend. Het hotel wordt niet gevonden en ze brengen de nacht door in een verlaten gebouw. Nooit doen natuurlijk, want hier begint de hel.

severance-3

Dit klinkt niet bijster origineel, maar komt toch leuk op gang door de stereotypische hoofdpersonen, het tenenkrommende gegeven van verplichte teambuilding en de sferische spanningsopbouw. Tevens rijst constant de vraag of het nu een komedie is of een horror. Het giechelen om het wel en wee van de verkoopmedewerkers van een bedrijf dat internationaal wapens levert (!), vergaat snel als één van hen met zijn voet in een berenval trapt en jawel, deze daarin moet achterlaten. Enter horror!

Vanaf nu is het overleven geblazen, want een stel Hongaarse maniakken heeft het op ze gemunt. Het comedy gedeelte van de film wordt vanaf hier compleet losgelaten en het is nu pure horror. Helaas raakte ik hier tevens mijn interesse kwijt, want het geheel verzandt in een clichématige achtervolgingsfilm met (uiteraard) de nodige slachtoffers.

Een gemiste kans, daar Severance vol beloftes aanving en in principe alles in zich had om lekker los te gaan. Het grijpt mis door de humor compleet te laten varen. Dat is op zich geen probleem, maar breng de “horror” dan ook komisch. Lekker over-the-top. Maar ook daar gaat het mis. De moorden zijn tam en niet spectaculair, wat de poster toch wel insinueert. Severance zakt in als een slappe plumpudding en liet mij en mijn vrienden gapend achter.

En de door mij beloofde tieten vielen ook tegen:

severance-2Flauw: bedekt! Overigens wel een leuke knipoog naar Russ Meyer’s Faster, Pussycat! Kill! Kill!

10:28
Tags:
xfactor

One Response to “Verhaaldag 3: Severance”

  1. Mike's Webs schreef:

    Weer een horrorflick die we over kunnen slaan.

Leave a Reply

 
xfactor
Dit is de webstek van Menno Kooistra. Alles wat zich binnen de digitale muren van Mennomail.nl afspeelt is beveiligd door deze jongen: ©.