Home
xfactor
27 jul 2011
Posted by Menno, and filed under Film, Horror

Schreef ik hier al eens dat The Shining (1980) van Stanley Kubrick de engste film aller tijden is (misschien wel de beste film aller tijden?), dankzij de intelligente en zeer gedetailleerde analyses van Rob Ager kan ik daar aan toevoegen dat de film barst van de symboliek en subliminale boodschappen. Veel had ik er nooit uitgehaald.

Elk schilderij, elk wandkleed, elke spiegel, elk shot en elke scène is zorgvuldig uitgekozen en geplaatst om niet alleen het doodenge verhaal briljant over te brengen maar ook de lagen daaronder. Metaforen te over.

Kijk naar de analyse in drie delen. You’ll be amazed.

Wil je er nog dieper in? Hier is een geschreven analyse van de heer Ager. Nóg uitgebreider en completer.

Overigens maakte hij ook een video over de onmogelijkheden van het hotel. Deuren en ramen die er helemaal niet kunnen zijn. Man, wat geweldig! Klik.

Inmiddels is mijn Amerikaanse theatrical cut HD blu-ray van The Shining aangekomen, met 25 minuten extra footage. Kan ik er ook even lekker diep in.

0:16
Tags:
xfactor

2 Responses to “The Shining in lagen”

 1. Frank Mulder schreef:

  Wow! Dat is inderdaad wel heel erg uitgebreid.
  Wordt de film gewoon nóg beter van!

  Hoewel, die ramen en deuren dit niet kloppen, de film natuurlijk niet beter maken. Maar wel vet dat iemand zo’n mooie analyse maakt.

  En daarnaast heeft Rob Ager ook andere klassiekers als Psycho en Pulp Fiction geanalyseerd 🙂

 2. Jasper schreef:

  Erg Interessant bro!

Leave a Reply

 
xfactor
Dit is de webstek van Menno Kooistra. Alles wat zich binnen de digitale muren van Mennomail.nl afspeelt is beveiligd door deze jongen: ©.